Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helt rätt av Hamrén - man tager vad man haver

Ekwalls blogg

Jag och Wilma, 14 år, laddar för svår pappa-dotter-resa till Shanghai i påsk.

Jag och Tindra, 5 månader, försöker kommunicera med hjälp av en giraff som piper.

Det är lite skilda världar i föräldrarollen men det finns en viss charm i det: ena stunden charmerande och lärorikt tonårstugg, andra stunden lycklig över ett skriande ljud ur babymun.

Ena dagen ett läxförhör i geografi, den andra ett försök i att lära ut hur man greppar en skallra.

Ena eftermiddagen lär jag mig om någon rappare och dans jag aldrig hört talas om. den andra försöker jag hitta verserna till vyssan lull.

Smått omtumlande, men väldigt givande.

***

Mitt i OS-bubblan presenterade alltså Erik Hamrén sin trupp till matchen mot Turkiet i Ankara och glädjande nog fans Muamer Tankovic i den, inte för att vi ska tro att Tankovic kommer att vända upp och ned på jorden utan för att vi vet att han är en del av framtiden.

Annons

Helt rätt av Hamrén att ta med honom och visa förtroende för en ung spelare som tagit sig hela vägen till spel i Premier League.

Överraskande var det däremot inte, i slutändan handlade det mest om Tankovic skulle välja Sverige eller Bosnien…han kan, för övrigt, fortfarande välja Bosnien eftersom träningsmatcher inte längre räknas som bindande.

Däremot var det en smärre sensation att 19-årige Emil Kratfth var en del av truppen, även om det till stor del handlar om att etablerade ytterbacksnamn som Wendt, Safari och Lustig dras med skador.

Det gör inte Mattias Johansson, som jag skrevi detta inlägg, innan jag ändrade. Han har varit utanför AZ:s starteleva under en period men är inte skadad. Tydligt är att Johansson och Johan Larsson inte är Hamréns favoriter.

Jag höjer också på ögonbrynen för att att Jonas Olsson och Andreas Granqvist helt lämnas utanför truppen och det är ett fortsatt tecken på att förbundskaptenen famlar något i jakten på “rättt” mittbackar.

Annons

Nu testas Joel Ekstrand och Rasmus Bengtsson, den ena spelar i Championship och gör det bra, den andra imponerar som lagkapten i Twente.

Det är inte optimalt att fortsätta leta efter nytt på en position där det egentligen vimlar av meriterade spelare, men det är här och nu och i ytterligare två landskamper under våren som Hamrén kan testa.

Sen är det skarpt läge i september (augustilandskamperna är bortplockade).

I övrigt: ja, man tager vad man haver, som Jonas Thern sa till mig som Halmstads tränare när han pekade på Emil Jensen inför en match.

***

Pellegrinis gnällande efter Man City-Barcelona blir ju bara patetiskt.

Vad är det med de här tränarna i de där storlagen som nästan ALDRIG kan ta en förlust mot ett bättre lag utan att skylla på någon eller någonting annat.

Wenger var ju likadan när han gapade på domaren efter straffen/utvisningen på Szescny.

Annons

Jag tycker det var straff för Barcelona när han var fri, även om tacklingen från deMichelis  “påbörjades” lite innan straffområdet så tog han ju benen inne i straffområdet – då spelar det ju ingen roll var tacklingen inleddes. Det blir ju så konstigt med det där, han försökte möjligen ta honom utanför men han gjorde det innanför.

Att Arjen Robben drogs ned i straffområdet av Arsenals målvakt råder det inga tvivel om.

Sen blir det rött kort för (det jag fortfarande kallar friläges, för vem avgör vad som är en “målchans”) att spelaren är ren och i det fallet är ju reglerna som de är. Alla vet om det.

Jag håller med om att det blir dubbel bestraffning och att man borde se över den bestraffningen – för fotbollens skull.

Men nu är det som det är.

För övrigt blev jag ruggigt imponerad av både Barcelona och Bayern München…tyskarna blir bara bättre och bättre, känns det som.

Annons

Och hur är klassen på Premier Leagues bästa lag egentligen? Intressant fråga,

***

I senaste PÅDDEN blir det förstås en hel del OS och vi snöar in på om vintersporterna är på väg att bli på väg att bli materialsporter: kan man vinna en hockeymatch för att man har bättre klubbor?

På temat valla.

Ska alla åka på likadana skidor.

Vi tycker vad vi tycker om Tre Kronors underliga tillvägagångsätt mot Viasat efter Patrik Berglunds uttalaande.

Det handlar om vad som är off the record eller inte.

Och om Streisand-effekten.

Du lyssnar på PÅDDEN nr 41 genom att klicka här.

***

På tal om det så är Robin Bryntesson en skön skidsnubbe som gör succé i Getingens webb-TV.

En fröjd att få jobba med honom (trots att han spelar fiol).

***

Zlatan Ibrahimovics vänsterkanon är oslagbar.

Om han fortsätter att spränga gränser och bli bättre och bättre för varje år, hur bra är han då inte när han fyllt 40?

Annons

***

När Tindra, fem månader, är Tindra, 14 så är Wilma, 14 – Wilma, 28.

Bara en sån sak om tider som förändras.

 

 

Publicerad 2014-02-20 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto