Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jag älskar att spela fotboll. Fortfarande.

Någonstans runt om ett hörn lurar en 50-årsdag; inte imorgon, inte i år men tillräckligt nära för att det ska kännas.

Femtio!

När jag var lite yngre…eller lite, väldigt MYCKET yngre…kände jag nog att 50-åringar var några som såg ut lite som Bobby Charlton och var ett steg närmare hemmet.

Jag vet inte om jag påminner om Bobby Charltons och det är ju dessutom oviktigt i sammanhanget, men än känner jag mig inte redo för något hem för “gamlingar”.

Därför satt jag där häromdagen, i ett småsunkigt omklädningsrum vid en konstgräsplan i Jakobsbergstrakten, och såg fram emot en träningsmatch i fotboll i småkyla, mörker och med rätt många lagkompisar som jag aldrig träffat förut.

Under hur många år har jag gjort det förut sen man började lukta på nån sorts seniorfotboll? 30 år?

Hur många gånger borde ha varit den sista?

Jag vet inte.

Jag älskar fortfarande att spela fotboll, även om det går (om möjligt) trögare och långsammare, även om med- och motståndare är 25 år yngre och springer i åttor kring mig – det finns fortfarande ingen roligare hobby, inget bättre sätt att lura kroppen att röra på sig och det finns fortfarande en go känsla i kroppen när man känner att man lyckats slå en godkänd passning, gjort en tunnel eller bara vara en del av ett lag.

Folk gnäller om att jag är för gammal och borde sluta spela, men jag förstår inte varför?

Varför är det alltid mera ok att spela golf eller lira tennis när man blivit lite äldre?

Skitsamma, livet är sällan så roligt som när man får spela lite fotboll. Även i slowmotion.

***

Hade det inte varit enklast att bara köra igång med kvartsfinalerna i Champions direkt?

Eller är Barcelona så risiga på riktigt att de kan tappa även på hemmaplan i en kvartsfinal med 2-0 att gå på?

***

Väldigt ofta får man en upplevelse av att Zlatan Ibrahimovic inte är på riktigt.

***

Hur många av Arsenals förluster genom åren har – enligt Arsene Wenger – varit någon annans fel?

***

Det är uppenbart att IFK Göteborg inte kommer att sitta lugnt ned i båten och hoppas att ett SM-guld seglar in från horisonten.

Värvningarna som de nu presenterat innebär ytterligare spets till ett lag som ändå fanns med i diskussionen redan innan.

Däremot är det förstås fortfarande så att vi ännu inte vet vad förlusten av en så pålitlig spelare/målskytt/kraft som Tobias Hysén kommer att betyda.

***

Hur trodde Svenska Fotbollförbundet att man skulle “komma undan” med att verbalt dribbla bort sitt egentliga ekonomiska resultat?

Som om Friends-affären inte var tillräckligt intressant att syna, på alla sätt.

Med tanke på SvFF:s lite väl trista rykte som någon som alltid stoppar ned huvudet i djup sand så var det inte sååååå smart och det är oförklarligt att ingen enkel PR-konsult eller (för den delen) helt vanlig människa kan resa sig upp på ett möte och säga: vänta lite, vi kanske inte ska göra exakt så här?

***

I vinter har jag dessutom försökt hinna köra en del futsal (love it!).

På torsdagar med vanliga gänget, däribland en hel del före detta elitspelare på allra högsta nivå och där man absolut är rätt sämst, men kämpar på.

På måndagar ibland med Verdana i nån korpserie vid Bosön och en och annan söndagmorgon i Stora Mossen med Danne Sahlins kompislag FC Ålsten.

***

Min senaste Getingen-krönika i Aregawi-gate läser du här.

***

Pontus Jansson känns på något vis redan förlorad för allsvensk fotboll.

***

FC Samp. – jag skriver förkortat, laget jag spelar för heter något längre och annorlunda men det är omöjligt att stava till – vann den där träningsmatchen med 2-1.

Motståndarnas enda mål kom när Kviborg ungefär vid mittlinjen drog en stenhård passning från tre meter rakt på mina kulor, lite lagom underifrån, så att bollen seglade vidare till en anfallare i friläge.

Makligt tempo. Men ändå 90 minuter och efteråt in i ett kommunalt omklädningsrum vars miljö knappast hade gjort dig särskilt mycket renare efter en dusch.

Men ändå så pass roligt att jag sitter där även nästa säsong.

 

Publicerad 2014-03-12 kl 12:10
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons