POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

DAGENS BILD(er) - en bloggklassiker är tillbaka

 

 

Dagens Bild var ett kärt gammalt ämne i den här bloggen någon gång under dessa nio år.

Alla som skickade in en bild förärades med en penna, ni som minns.

Vi kör igång Dagens Bild igen under VM, dock i lite anan form: mina bilder från Brasilien.

(Men är du på plats i VM-landet och tar egna bilder så är du välkommen att mejla in till ekwall@tv4.se, utlovar gåva till alla som får bild publicerad här)

Vi rivstartar idag med fyra bilder:

IMG_7501

En favorit.

Fångad på bensinmack under Uruguay-Costa Rica i Teresopolis.

Lirarna som jobbar på macken hade lyft ut en skön gammal tjock-TV för att ha chansen att följa VM under den långa arbetstiden.

Men bäst är ändå att de stängt av en hel sida av bensinpumparna för att TV:n skulle få sin egen heliga plats.

***

IMG_7481

Vi besökte ett brasilianskt Ica i vår lilla bergsby för inhandling av frukt och vatten, dår brassarnas mediacenter bara erbjuder kaffe och fruktjuice (samt tvätt- och barberarservice).

Tack och lov med hjälp av Paulinho, eftersom engelskan är lika obefintlig som min och Tarlandaos portugisiska är bra; själva betalningsproceduren med kort var inte helt enkel att förstås.

I den traditionella kassan slogs allting in, sen fick vi en lapp med en summa och ett namn (kassörskans) – därefter fick vi ta oss till en lucka längre bort till en kille som var ansvarig för kortbetalningar och han bjöd på ett imponerande batteri av kortmaskiner  av olika märken.

Kändes lite som att han hade ett eget stall med kortmaskiner som han vårdade väl och ställde upp i en rak och rät linje. Alltid redo.

***

IMG_7477

Efter några dagar med ganska trist, regnigt och småkyligt brasilianskt vinterväder så lyste lördagsmorgonen uppe i berget sannerligen upp tillvaron. Här en vy från vårt Gasthaus i Gökboet. En fin dag. Som gjord för lite vila eller en träningsrunda…om det nu hade finnits tid för det.

***

IMG_7489

I Granja Comary körde Felipao (Scolari) ett intressant pass där alla avbytare fick spela elva mot elva mot Fluminenses U20-lag.

För att de skulle komma igång och få lite matchträning. Väldigt vanligt i Brasilien, menar Paulinho, att man i Brasilien tränar 11 vs 11…något han gjorde väldigt sällan under 8-9 år i Sverige.

Kan tyckas underligt, eftersom det är just elva mot elva som ger dig de mest realistiska matchsituationerna.

Nåja. Det var inga dåliga spelare som Fluminenses unga killar ställdes mot, typ: Jo, Ramirez, Dante, Maxwell, Bernard, Henrique, med flera, med flera, alla.

En av Fluminenses minst förskrämda killar var en skön lirare i par slitna gamla blå Adidas. Han körde bland annat en snurrfint med lite lyft. Det innebar sen at att Hernanes gick in och spelade rätt våldsamt hårt mot honom ett par gånger.

Smått jävligt, kan jag tycka med Paulinho menar att det är vardagen för brassarna…de är vana vid att de smäller…och kommer det en junior och “förnedrar” en landslagsman inför alla kameror då får han räkna med att det smäller, så är det bara.

För övrigt fick vi se en hel del straffar, nio stycken närmare bestämt.

Det var Scolari som dömde, då förstår ni varför.

I hans värld krävs det inte särskilt mycket för att en straff ska vara given.

 

 

 

Publicerad 2014-06-15 kl 01:49
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå