Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Småjobbiga vibbar när det stampas igång till Radetzkymarschen. Men tryck!

Ekwalls blogg

Tänk att jag kunde gå ifrån min princip att alltid, alltid, alltid boka hotell själv.

Aldrig lita på någon annan.

Det har ju hänt förut: Långe Lundh med African Footprints i Johannesburg där jag fick bo hemma hos en granne utan värme i den sydafrikanska vintern eller det där “spa-hotellet” på Malta som så enkelt lurade Lundh med bilder och som visade sig vara en rivningskåk, vilket fick Lundh att rusa nedför åtta våningars trapphus och vråla mot receptionen att “this is a robbery”.

Sen trodde jag att jag kunde lita på finsmakaren Åslund i Abu Dhabi förra året, när det visade sig att han placerat oss mitt på en Firmal 1-bana med febril testverksamhet 08-22 och där jag bodde i en chikan. Dessutom låg hotellet soisådär tre mil utanför själva citykärnan.

Annons

Den här gången gick jag på Getingens rekommendation, vilket faktiskt skett en gång tidigare i Lissabon och då fick vi flytta till annat ställe innan vi ens gått in i receptionen, och det är oförklarligt att så kunde ske.

En blackout!

Hade det varit Bombaren så hade han, som han en gång gjorde under VM i Japan 2002 när han klev in på Hotell Hocki i Oita, vrålat: Deeeetta är ett vaaaandrahem!”.

Nu är det gränsfall och vi biter förstås ihop även om Lundh inte får plats i sin säng och mitt rum är så litet att jag måste smörja in mig i konsistensfett för att överhuvudtaget kunna röra mig.

Jag får skylla mig själv.

***

Wien bjuder på härligt eftersommarväder, det är 24-25 grader och det är upplagt för en härlig fotbollsmatch med specifik inramning.

Det blir lite väl jobbiga vibbar till -ni-vet-vad-nationalism kan jag känna när det stampas igång och flaggvinkas till Johann Strauss “Radetzky March” inför match, men det går inte att komma ifrån att det är ett oerhört tryck.

Annons

Så var det förra året och så var det när jag här var här 1997 och den där jävla Andreas Herzog sänkte oss (igen).

***

Det är inte svårt att lida med Nabil Bahoui.

Här får han världens chans att få starta en kvalmatch, det som skulle bli hans livs match så här långt i karriären, och så går han sönder.

Hur gör Hamrén nu?

Trycker han in en annan färsking, Emil Forsberg, som är i form och kändes så trygg i systemet mot esterna?

Eller går han på säkrare kort, som Tobbe Hysén?

Trycker han in Erkan Zengin som var så lyclad i den här rollen mot Belgien eller litar han inte riktigt på Erkans defensiva förmåga?

Kan Johan Elmander bli aktuell för annat än ett inhopp nu?

***

Det är lite svårt att föreställa hur stor den här matchen är för österrikarna.

“It is a massive match for us”, sa min österrikiska kollega, när jag frågade om folk kommer släppa loss på arenan, trots att det ären måndag.

Annons

Det är väl ett bevis på att svensk fotboll för respekt med sig ut i Europa, kan jag tänka mig. Eller så har det att göra med Ibrahimovic.

För om vi vänder på det: Österrike på hemmaplan är ju knappast att betrakta som en supermatch hemma i Sverige, åtminstone int sett till själva motståndet.

***

Micke Antonsson fick göra podium för första gången i sin landslagskarriär.

För att han spelat någon säsong för Austria Wien.

Om nu någon hade glömt det, det känns som om österrikarna hade gjort det…

***

Frågor om vad som skulle kunna hända om det kanske blev så någon gång framvöer att Ryssland skulle kunna uteslutas för ett EM-slutspel om de möjligen tar sig dit om två – för konflikten med Ukraina…vad förväntar man sig för svar på det från en förbundskapten?

***

Nannskog är på plats.

Det garanterar en och annan bra story.

Annons

Pam-pam-pam!

***

Jag älskar att Kim Källström talar om att stämning på läktarna inte är det som spelare på den här nivån räds.

Utan tvärtom.

***

Rasta-Danne hade en tung start på dagen, men är på väg att hämta sig.

***

Allt, alltid, alltid boka själv.

Hur svårt kan det vara?

 

 

Publicerad 2014-09-07 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto