Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När glädjen i det här jobbet blir så mycket större

Ekwalls blogg

Läkarna, som alltså bara är en enda läkare, har nu kollat allt.

Jag hostar, hostar, hostar och hostar men det finns inga fel (snarare tvärtom) på hjärta, lungor, bakterier, blodtryck, blod, öron, näsa, hals.

Ingen aning om jag hostar för att jag tycker det är roligt eller om det blivit nån mental grej, men egentligen borde jag inte hosta och ändå hostar jag.

Det är inte det besked du vill ha av “läkarna”: det är inget fel på dig förutom att du hostar men det är oklart varför du hostar.

***

Det ska väl ändå erkännas att jag åkte ned till Örjans Vall i Halmstad för den där U21-matchen mot Frankrike med inställningen att “det ska ju ändå göras”. Smått övertygad om att matchen var körd, inte bara för att det var 2-0 i fransk favör, utan också för att Frankrike hade ett superlag och Sverige hade alla tänkbara skadeproblem.

Annons

Just därför blev ju glädjen väldigt mycket större när det blev som det blev.

Överhuvudtaget en väldigt glädjefylld arbetsdag, där uppe i den gamla trähyddan som utgör TV-studio i ena hörnet på Örjans Vall.

Det är alltid en fröjd att se och uppleva det “omöjliga” bli möjligt, det är alltid rätt kul att knäppa överheten och fransk arrogans på nosen och det är oerhört givande att ta del av framtiden.

Precis som det var med U17-landslaget i VM förra året.

Om nu någon undrade hur framtiden ser ut för svensk fotboll…jag skulle påstå att den ändå ser väldigt ljus ut, med eller utan Zlatan Ibrahimovic.

***

Isaac KiEse-Thelin har förstås alla förutsättningar att bli något väldigt speciellt.

Jag vet att han var ojämn i Peking, men jag minns också honom från AIK-IFK Norrköping på Friends tidigt i våras då jag kände att – för att citera Tommy Söderberg – “wow!”

Annons

Att han varit strålande för Malmö FF i allsvenskan är en sak. Att spela så som han spelat mot väldigt starkt motstånd internationellt är någonting helt annat och det ju det som gör KiEse-Thelin till en rätt given landslagsman i Erik Hamréns nästa trupp. Sett till hur konkurrensen ser ut och om Malmös unga forward fortsätter så här.

Han fullkomligt åt upp franska mittbackar, en given i Ligue1, en annan i La Liga.

***

Fridolina Rolfö skickade Linköping vidare i Champions League och jag måste erkänna att jag hade lite för dålig koll på damallsvenskan för att ha upptäckt det tidigare – men: Fridolina är ju ett magiskt namn!

Fridolina!

***

Det är förstås väldigt trist för allsvenskan och Elfsborg att Klas Ingesson inte fortsätter som huvudtränare.

Samtidigt förstår jag Klas.

Han har annat att tänka på än jobbet som tränare.

Annons

Han har redan gjort mer än någon annan “normal” människa hade orkat att fixa.

Jag hoppas Klas Ingesson får en möjlighet att må så bra som han kan må. Så länge som möjligt. Det finns ingen annan människa i världen jag beundrar så mycket som Klas Ingesson.

***

Jag imponerades av många svenska spelare på Örjans Vall, som exempelvis Lille-Lewicki (jag är så gamma så jag minns Oscars pappa Anders, en magnifik talang) och Emil Krafth.

Men den stora överraskningen (för mig) Abdul Khalili. Där kan vi tala om ytterligare en spelare som på kort tid utvecklats kraftfullt.

Och dessutom vet vi att det finns väldigt många starka U21-kort som inte fanns med i Halmstad: Hrgota, Seb Holmén, Hiljemark, Tankovic, Mattias J, Helander och – om jag får säga det själv…Carlos Strandberg.

Med flera. Framtiden är ljus.

Annons

***

Man undrar ju vad fan som skulle ha kunnat hända på Gibraltar-Spanien?

***

Trots att Uefa arrangerade på Örjans Vall så fick i Örjansstugan servera mig en formidabel våffla.

***

Jag var på plats på Landskrona IP när Färöarna besegrade Österrike 1990 i Färöarnas första kvalmatch någonsin, de fick spela i Skåne eftersom de inte hade någon godkänd plan på den tiden.

På tal om dagar på jobbet som varit roliga för att det omöjliga hänt.

***

Ja, inte så mycket om resultatet i matchen Gibraltar-Spanien, även om man inte vet med spanjackerna numera.

Men på läktarna.

Eftersom Uefa bestämde att de bägge nationerna inte skulle lottas mot varandra, då det förelåg en konflikt – men däremot var det helt ok att släppa ut albaner och serber på samma plan, samma läktare, samma match i Belgrad.

***

Jag hör nu att “Patrick Ekwall-brassen” är på väg hem till Brasilien.

Annons

Men att han kanske kommer tillbaka snart igen.

***

Khalili är från Högaborg. Alltså, vad tusan gör med spelarna i den lilla klubben? Nån trollformel?

***

Nu måste jag…host, host…gå till sängs.

För att förhoppningsvis kurera den hosta som jag har men ändå inte har.

Eller ens kan ha.

Jag behöver inte hålla för munnen när jag hostar eftersom jag egentligen inte hostar.

Det bara låter så.

 

 

Publicerad 2014-10-17 00:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto