Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klas Ingesson, den största hjälten av alla

Jag visste att det var nära.

I torsdags hade vi sms-kontakt och Klas Ingesson skrev att nu stod kampen mellan honom och cancern, jag förstod att det rörde sig om dagar, kanske timmar.

Ändå kom dödsbeskedet i morse som ett slag i ansiktet.

Det skakade om mig så kraftigt att jag hade stora svårigheter att genomföra den nyhetssändning vi gjorde på TV4 vid lunchtid, med sorgsna ledare, fans och spelare i Borås, med ledsna och bedrövade människor i Ödeshög; han på Torget, hon i kassan i affären.

Vi som alla kände att Klas Ingesson var en kompis eftersom Klas Ingesson aldrig gjorde skillnad på folk och folk.

Vi som tyckte att Klas Ingesson var den största och starkast gnistrande symbolen för mod, livsglädje och vilja.

Det är svårt att förstå att Klas slutade andas i morse.

Jag känner så oerhört för hans familj, fru och två barn, för hans nära vänner som Tomas Brolin, Lasse Eriksson, Anders Limpar och Kennet Andersson, för Stefan Andreasson och Bosse Johansson som han jobbat med så intensivt och nära de senaste åren.

Och jag känner lite för alla som överhuvudtaget hade med Klas Ingesson att göra eftersom jag vet att de mår dåligt och sörjer en dag som denna: Klas var mer mån om andra än om sig själv.

För egen del har Klas har hängt med i min TV4-karriär som en röd tråd.

I Fyrans absolut första dagliga sportsändning intervjuade jag honom på Island inför ett EM-kvalmöte (som han sen avgjorde på straff, matchens enda mål) och sen sågs vi i stort sett överallt som han befann sig i fotbollens värld, Sheffield, Bari, Bologna, Ödeshög, Elfsborg och landskamper överallt.

Som här, i Bari 1998, när han avslöjade för mig att hans landslagskarriär var avslutad (han hade fått rätt mycket skit som spelare under en period och var nu kung i Bari, många vill ha tillbaka honom i landslaget).

Jag och Lundh gjorde även ett Ekwall vs Lundh med Klas, som vi kände blev ett av de program som rörde om allra mest.

[youtubeplay id=”x70FlpgwaZI” size=”medium”]

Extramaterial:

Och vi kan lätt tala om hjältar i den här branschen.

Men jag har aldrig upplevt eller träffat en större hjälte än Klas Ingesson.

Så även en tung och sorglig dag som idag så är jag åtminstone glad att jag fick träffa och lära känna Klas Ingesson.

Må han vila i frid.

***

En söndagskrönika om Klas Ingesson inför säsongen.

 

 

 

 

Publicerad 2014-10-29 kl 15:01
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons