Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Dressmanns kvalitet vad Zlatan vill stå för?

Ekwalls blogg

Det är ju så när man börjar om att du måste förbereda dig på att göra saker som du trodde att du aldrig skulle behöva göra igen.

Som att ta dig an Lucia-grejen på dagis.

Det är oklart hur jag hade hade fått uppdraget att köra dagislämningen denna morgon (men jag anar varför) och först sent dagen innan fick jag beskedet: föräldrar ska sitta i en ring och sjunga.

Jag gör det mesta för mina barn och jag kan förstås sitta i ring med andra föräldrar på ett dagis och försöka sjunga. Men helst inte. Eller, inte gärna.

Fråga mig inte varför, men det går inte helt enkelt.

Och det mår vara för barnens skull, men Tindra är 15 månader, hon skiter i luciatåg och skulle snarare få men för livet att höra mig sjunga.

När jag nämnde detta på söndagskvällen för Fotbollskanalen Europa-vännerna blev jag smått moraliskt hudflängd av någon, medan en annan (inga namn, men han är lång) talade om att han i samma situation hade osäkrat ett vapen.

Annons

Så vi är olika. Och jag är inte ensam.

Jag stålsatte mig och bestämde mig för att bita ihop. Sätta mig i ring med andra föräldrar och försöka sjunga “tipp-tapp” och dom där.

Nu hade Tindra, 15 månader, dock ingen lust att gå upp så väldigt tidigt denna morgon. så vi missade just det momentet.

Vi kom lagom till en fikastund.

Tindra, 15 månader, såg sig omkring och undrade varför alla satt där med konstigt glitter i håret, tog en klunk saft, gick iväg till ett annat rum och lekte med några bollar.

Pappas tjej.

***

Aten var ett tag sen och det mest har både sagts och skrivits.

Malmö FF mäktade inte riktigt med hela vägen och i slutändan var de lite för svaga på bortaplan: elva insläppta på tre matcher och då tog Juventus (2-0) det ändå lite lugnt.

Förvisso var MFF nära att få Olympiakos i gungning efter två fina kontringsmål, men det hann aldrig vara riktigt spännande mer än i någon minut.

Annons

Åge Hareide hade inte riktigt bredden i sin trupp för att spela ut någonting nytt som kunde vara avgörande, han hade heller inte riktigt spets på den topp som bestod av elva, tolv, tretton spelare.

Med det sagt, Malmö FF gjorde inte bort sig på något vis i Champions League.

I jämförelse med några av de andra lägre rankade lagen så tycker jag att MFF klarade sig minst lika bra, om inte bättre. Inte minst sett till hur gruppen såg ut.

Det är där vi ska lägga jämförelsen.

Hur långt efter är allsvenska mästarlaget Champions League-lag som Bate Borisov, Ludogorets, Galatasaray, Apoel, Maribor och Zenit? Inte alls långt, i år tillochmed bättre än de flesta av dom.

Och det är en bra bit på vägen i allsvenskans försök att komma närmare.

***

Först Vitamin Well och nu – Dressmann.

Dressmann!

Måste cashen verkligen in till varje pris eller vad är det Zlatan Ibrahimovic ser i att förknippas med dessa varumärken?

Annons

När det gällde skobytet påpekade han själv att “den som betalar bäst” får kontraktet och visst…Zlatan är en affärsman som alla andra och mycket vill alltid ha mer.

Och vill Ibrahimovic ha (vem vill inte det, helt ärligt) ännu fler hundratals miljoner i sin plånbok så ska han inte skämmas för att han kan tjäna just de pengarna.

Men man vill ju tro att han redan sitter rätt säkert i båten och kan välja lite, hellre något att trovärdigt stå för (som Volvo) eller den kvalitetsskrivna boken än sockrat vatten och kläder som han aldrig någonsin skulle komma på tanken att gå in och köpa själv.

Sen må det vara lite elitistiskt av mig att klanka ned på Dressmann och det får jag leva med. Deras affärsidé och deras företagssaga är värd all heder.

Men konfektionen är undermålig, det andas inte Zlatan Ibrahimovic direkt.

Annons

Tillochmed Henrik Lundqvists mjällschampo känns mer trovärdigt i sammanhanget.

***

Nackdelen med att göra starka matcher i Europa är förstås att spelarna blir allt mer attraktiva på marknaden och klubben riskerar att köpas sönder.

Ett Moment 22 som alla skandinaviska klubbar får leva med.

Nu har Malmö FF redan tappat tre namn, där Magnus Eriksson svider mest.

Det skulle inte alls förvåna om Filip Helander, Robin Olsen, Kiese-Thelin, Emil Forsberg, Erik Johansson är andra som kan vara iväg någon annanstans när allsvenskan drar igång i vår.

***

Två starka kort åker redan i åttondelen:

PSG eller Chelsea, Man City eller Barcelona.

***

PÅDDEN matar på – vi närmar oss 100.

***

Kentaro, vilken soppa.

***

Alexander Kacaniklic återkallas till Fulham från sin utlåning i FC Köpenhamn.

Då får vi hoppas att han får speltid då, annars känns det som om Kacaniklic snart måste hitta en trygg punkt i en klubb som vill ha honom, spela honom och inte låna ut honom.

Annons

***

“Deras företagskultur och vinnarmentalitet matchar mig perfekt”, ska Zlatan ha sagt, enligt ett pressmeddelande om sitt nya engagemang med Dressmann.

Vem hittar på sådana där citat som läggs i mun på olika idrottsstjärnor?

***

Långe Lundh ska vara DJ på lördag. I Kalmar. Inrest. Inhyrd.

Det är nya tider.

***

För övrigt var det kul att träffa Emir Bajrami igen.

Som han har kämpat i det tysta med jävulska ryggproblem.

Och nu kan han, sakta men säkert, vara på väg tillbaka.

***

Du ska vara lagom täppt i näsan för att uttala Guingamp helt perfekt.

***

Denna “vinter” har mörkret sannerligen belägrat Hufvudstaden (inte bara på regeringsnivå) och det är lite som att ständigt leva i en julsång…”midnatt råder, tyst det är i husen, tyyyyyst i husen, alla sover, släckta äro ljusen”…men helst inte i en ring med föräldrar på dagis.

Annons
Publicerad 2014-12-15 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto