Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför vill jag ha en högerfot på högerbacken

Moldavien tur och retur.

In och ut.

Hem med tre poäng.

Som det var på Lasse Lagerbäcks tid.

En sketmatch, rätt många betraktare klart missnöjda, men Erik Hamrén och Co kan förstås peka på tabellen och till och med jag, vars mattekunskaper är klart begränsade, kan räkna ut att tre poäng är max antal poäng som du kan få med dig.

Sen är det en annan sak att spelarna överlag tyckte det var en “bra match”. Så brukar det vara när det blir vinst.***

Jag såg vad jag såg.

***

Om Champions League gav svensk fotboll något när Malmö FF tog sig dit?

Ja, det gav den här landslagstruppen spelare som till exempel Erik Johansson, Emil Forsberg, Filip Helander och Robin Olsen.

Utan internationell erfarenhet på högsta nivå tror jag inte att några hade varit med här, knappast Erik Johansson, inte heller Robin Olsen.

***

Det är alls inga fel med Pierre Bengtsson.

Men han är vänsterback, jag skulle dessutom kunna påstå att han är jävligt mycket vänsterback.

Och en mycket bra sådan.

Jag tycker det är att göra honom en otjänst att använda honom som vänsterback eftersom positionen hämmar hans spel. Inte minst i möten med nationer som Moldavien, där ytterbackar har en väldigt aktiv roll i offensiven.

Pierre Bengtsson är väldigt enbent, av någon anledning är vänsterfotade spelare oftast det, oklart varför.

Det innebar först och främst att han fick vända upp till rätt fot varenda gång han skulle slå ett inlägg, vilket ibland kan vara fördelaktigt när bollen kommer i båge mot målet och gav Sverige (Zlatan) ett bra läge, men det blir en nackdel av flera skäl:

1) Motståndarna får enklare att skärma av en spelare som måste vända”rätt” 2) Flytet i ett anfall riskerar att stanna av och framförallt 3) Sverige kunde aldrig komma runt med sin ytterback i fart bakom moldaverna eftersom Bengtsson inte kunde trycka in bollen direkt.

***

Det kan inte vara svårt att säga sin mening om det förtryck som återfinns i en nation som Iran och som, bland annat, betytt att många iranska medborgare tvingats fly från sitt hemland och berika länder som till exempel Sverige.

Hur svårt kan det vara?

***

Damerna först?

Jovisst. men i mixade zonen råder djungelns lag och där görs ingen skillnad på kön.

Annat är det på Fotbollsgalan.

***

Talade som hastigast med Reine Almqvist inför träningen idag.

Han fanns på plats i Podgorica för att se Montenegro-Ryssland.

Reine tyckte inte det var mycket hetsigare på läktarna än när Sverige var där.

Däremot tyckte han, precis som många andra, att matchen såklart skulle ha brutits så snart det visade sig att Rysslad tvingades byta en spelare som skadats av något en åskådare kastat in.

När ett lag så tydligt drabbas (vi talar om ett byte efter 30 sekunder på en målvakt) av idiotin så kan det inte finnas något annat alternativ än att bryta.

Och spela matchen igen, dagen därpå.

Nu ville ryssarna inte gå ut till spel i paus, som blev 45 minuter lång, och istället fick de veta att om minsta lilla hände så bröts matchen direkt.

Efter straffen, klart feldömd menar Reine, så gick en rysk spelare fram till domaren med något som låg på marken där han hämtade bollen vid ett inkast och då bröt den pressade domaren matchen omgående.

Det var sannolikt därför spelarna började bråka, för att montenegrinerna menade att den ryske spelaren tog en given chans för att få stopp på matchen.

Oavsett vilket är det helt ofattbart att matchen fick fortsätta efter det att en spelare satts ur spel från början och att det sker på Gradski-stadion är ingen sensation. Arenan har drabbats av flertal skandaler, är gammal och sliten med en säkerhetsnivå som är noll.

Montenegro lär bli av med både poäng och hemmastöd, såklart.

Kan de – efter upprepade stökigheter – bli uteslutna ur gruppen?

Jag håller inte det som helt omöjligt.

I sådana fall räknas alla spelade matcher bort och det skulle gynna Sverige (1-1 i Podgorica). Blir det rysk seger med 3-0 efter bruten match så är det förstås till fördel för ryssarna. Och får Montenegro spela på tom arena framöver så är det förstås en fördel för motståndarna.

***

Iran?

Ett väldigt kompetent landslag.

De gjorde bra matcher i VM, var en straffdramatik från en semi i asitaiska mästerskapen och besegrade Chile med 2-0 häromdan.

Det blir betydligt bättre motstånd än Moldavien och för mig är det fortfarande en gåta hur de här moldaverna kunde få 1-1 med mersmak borta med Ryssland.

***

Tillbaka på Friends.

Sverige hade öppen träning idag, alla var välkomna.

Det kom cirka 50 pers, de flesta barn.

 

Publicerad 2015-03-29 kl 12:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons