Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför tror jag Hamrén satsar på Wernbloom

Ekwalls blogg

Planering är alltid A och O. Alltid.

Så idag hann jag med effektivt kontorsverksamhet en timme innan jag drog till Stockholm Stadion för intervjuer och landslagsträning, direkt därifrån till Bromma Blocks för inhandling av höstjacka till Tindra, 2 år, samt en kvick hamburgerlunch.

Full fart därifrån till resebyrå inne i stan för bokning av resa över julen, lite svår shopping downtown, hem till dagishämtning, lite kontorsjobb, hem till middag, ombyte till fotbollskläder, tillbaka till kontoret oc en PÅDDEN-imspelning via Skype med Olsson som är Los Angeles, full fart till Djursholms IP för fotbollspas med FC Samp, snabb dusch, på med kavaj, skjorta, slips och en direktare vid 22:38 utanför spelarhotellet med Pontus Wernbloom.

Annons

Däremellan all tänkbar planering via mobilsamtal i bilen mellan alla olika stationer.

***

Hur jag tror att Erik Hamrén väljer att starta mot Ryssland:

Isaksson – Pierre B, Granen, Erik J, Martin O – Emil Forsberg, Albin Ekdal, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin – Zlatan, Berg.

Jag tror alltså att INGEN U21-pelare går rakt in i laget, möjligen Isaac Kiese-Thelin om Hamrén vill välja lite mer tyngd. Tror dock att Marcus Berg kan passa som handsken i en match där Sverige lär bli tillbakatryckt och får tänka kontring och/eller spela bakom försvarslinjerna.

Jag tror också att förbundskaptenen går på Wernblooms rutin före Oscar Lewicki, när det nu gäller Ryssland i Moskva. Och jag tycker inte att det valet är så underligt.

Inte för att jag tror att Lewicki hade gjort bort sig – och han har en härligt schwarzig inställning: jag är här för att spela, annars kunde jag stannat hemma – men det kan blåsa rätt friskt när ryssarna sätter fart i en “vinna-eller-försvinna”-match och då förstår jag om Hamrén helst vill att folk ska kunna hålla Pontus Wernbloom i handen.

Annons

***

Humor att Berg häcklats av sina landslagskamrater för att han gjorde “en Zlatan” (eller “en Ljungberg”, ni som minns tiderna med bubbelpool istället för träning) och tog en vilodag träningsdag 2.

***

Isaac Kiese-Thelin har inte spelat mycket i ligan för Bordeaux den här säsongen, men har startat alla matcher i Europa League-kvalet.

***

När John McEnroe säger att Nick Kyrgios måste sluta “bete sig som en idiot på tennisplanen” så är det ju rätt stor humor.

***

När Friends Arena paniköppnade med den där praktusla invigningen så fick publiken trampa sig fram i ett enda stort område av byggnadsställningar.

Det var tre år sen och det var en skymf mot allt och alla att kasta upp arenan innan allting var klart runtomkring; vi skiter väl i hur ni tar er hit eller därifrån, vi bryr oss väl inte om allt är kaos runtomkring.

Annons

Som sagt, tre år sen.

Men det är fortfarande en ogästvänlig byggarbetsplats och när Nationalarenan välkomnar sina gäster så är det till ett område som ser ut som ett industriområde under uppbyggnad.

***

Det här jobbet har tagit mig till hörn i världen som du aldrig skulle se och uppleva.

Typ Moldavien. Eller San Marino.

Och vissa ställen har varit mer frekventa än andra, jag tror att jag varit i Portugal och Turkiet ett tiotal gånger.

Men aldrig Ryssland, konstigt nog.

Men imorgon lyfter vi mot Moskva, jag, Tarlandao och Långe Lundh.

***

Tre poäng på de här två matcherna mot Ryssland och Österrike, sen är det nästan klart med EM nästa år i Frankrike.

Vi är fyra poäng före ryssarna, vi kan förlora i Moskva och ändå håll dom bakom oss.

Två matcher kvar, absolut. Men alla topplagen möter skräpet i gruppen och bör gå rent i de två sista matcherna, även om det är ett jobb som ska göras som exempelvis Ryssland misslyckats att göra.

Annons

Efter Ryssland/Österrike har Sverige Lichtenstein borta och Moldavien hemma.

***

Landslagsveckans citat så här långt:

“Jag har tonat ned”

(Olof Lundh)

***

September blir för övrigt oerhört intressant med de här två landskamperna, allsvenska striden och ett svenskt lag i Champions League som inleder med möten med – Paris SG och Real Madrid.

Det finns värre saker att planera för.

 

Publicerad 2015-09-02 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto