Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allting är alltid möjligt, men det är dags att visa det

Ekwalls blogg

Har du gnällt över en svensk sommar har du aldrig varit längs den franska atlantkusten i juni.

Här har det varit klassiskt midsommarväder sen vi kom för ett par veckor sen: lite solstänk, isande vindar, ”växlande molnighet” och regn.

Och inte bara regn, det har varit ständiga djävulska regnvarianter, allt från hagelstormar till sådant som strilar lite från sidan.

Om någon i det svenska lägret hävdat att de lagt sin EM-camp i Pornichet för klimatets skull så måste det ha varit för de ville känna sig som hemma.

***

Kan detta Sverige slå Belgien i en EM-match som (sannolikt) bägge lagen måste vinna?

Jag är tveksam.

Men eftersom alla matcher lever sina egna liv så är det här inte vad som har varit utan någonting annat.

Annons

Just därför finns det hopp.

Men ska vi se till vad det här landslaget presterat mot klart ”bättre” motstånd på senare tid så finns det väldigt. väldigt lite som tyder på att det ska lyckas.

Sådan är nu verkligheten, oavsett om man vill eller inte, oavsett hur positiv du vill vara, oavsett om det finns de som gärna vill mena att det här landslaget varit mycket bättre än vad vi, supportrarna, motståndarna och gemene man tycker.

Svart på vitt: resultaten talar för sig själv, de gör nästan alltid det.

Men det går ju inte att lägga sig ned och dö, det vill nog inte vi, det vill inte alla som rest till Frankrike i en gul tröja och det vill självklart inte spelarna.

Jag kan inte hävda att jag tror att detta Sverige ska besegra Belgien, men jag trodde heller inte att Island skulle spela oavgjort mot Portugal eller att Sveriges skulle ha skuggan av en chans att vinna U21-EM.

Annons

Men jag hoppas.

Eftersom allting alltid är möjligt i fotboll.

***

Inleda lågt och försiktigt, gasa från början för att ta kommandot eller någonting mittemellan?

Egentligen kan det kanske kvitta men jag hoppas åtminstone att Sverige den här gången funderar mer över sitt eget spel än motståndarnas.

***

Det är lite fascinerande att såväl Sundberg som Rivierans Guldgosse har så mycket Mellberg i sig att de vägrar ta en förlust.

I vare sig gris, quiz eller tips.

VÄÄÄÄGRRRRRAR!

***

Jag tänker positivt: Sverige får hål på Belgien tidigt och belgarna (som då står under ohygglig press) tvingas attackera hejvilt.

Det kan öppna för Emil Forsberg, för Marcus Berg och för Zlatan Ibrahimovic.

Det kan få belgarna att tappa konceptet, de har en fantastisk offensiv palett i sin hand men de är inte alls ett Italien i defensiven.

Annons

***

Jag tänker också att jag vill se ett uppretat, revanschhungrigt och riktigt förbannat Sverige.

Egentligen har de ingen annan att vara arg på än sig själva, men om det nu är så att förhållandevis snäll svensk media kan reta upp någon eller något, so fine with me.

Bara jag får se en inbyggd ilska som vill visa övriga världen att Sverige inte är ett av EM:s sämsta och tråkigaste lag.

***

Underbart att en smygars som Pontus Kåmark kom glidande på en liten bakgatan en morgon i Toulouse.

I ett par svåra skor, en svart taxijacka och en påse med tvätt.

Och, som alltid, ett stort leende.

Stubben är saknad gänget.

***

Ja, Zlatan Ibrahimovic måste också lyfta sig.

Ska han vara den som, enligt egen utsago, ska ta på sig ansvaret och bära fram sitt lag som lagkapten så hjälper det inte att skälla ut sina egna medspelare eller ligga kvar i sådana där oerhört irriterande slö-offsidelägen när Sverige någon gång får bollen åt rätt håll.

Annons

Det må vara så att alla andra i Sverige (och hela världen) är tusen gånger sämre än vad han är, men ska Zlatan Ibrahimovic lyfta LAGET så som bara han kan göra så är det inte optimalt att högt och tydligt påpeka för spelarna hur ”usla” de är.

Det här måste laget göra tillsammans med Zlatan, inte endast för Zlatan.

Ungefär så som det såg ut mot Danmark i Köpenhamn (klart svagare landslag men ändå en ganska svår match).

***

Nice nu.

Om det är mycket man verkligen vill hoppas på som kanske inte riktigt är realistiskt, så jag hoppas jag åtminstone på lite sommarvärme.

Publicerad 2016-06-21 12:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto