Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det kan göra svensk fotboll och landslaget gott (trots allt)

Skönt att komma ifrån, var orden, sa Bull och allting är alltid jävligt relativt men Venedig in and out över 16 timmar är åtminstone inte hemmavid med frågor, frågor, frågor.

På ICA, Park Konditori, i fotbollsklubben, på macken, pizzerian, gatan, kemtvätten, bokhandeln, i stan eller på ett tåg till Karlstad.

Så, Venedig med Difficult By P, mitt lilla spännande hobbyprojekt, för att besöka familjeföretaget som driver fabriken igen och rita/designa nya produkter.

Vilket är en kreativ process, som jag tycker är förbannat rolig och avkopplande.

Och som en hobby.

Andra lägger pussel, samlar på frimärken, går på konserter, skriver böcker om kakor, ger ut egna viner, spelar dataspel, klinkar på pianon, kör och putsar motorcykel, tränar dotterns rugbylag, är del av olika knäppa religiösa sekter, snöar in på aktier, håller vansinnigt mycket på lag och/eller målar tavlor.

ANNONS

Jag ritar skor och kläder.

Om det är business?

Jovars, när du väl investerat några hundra tusen geno åren så ger det dig, i bästa fall, en möjlighet att fortsätta. Inte mer än så.

***

Det är svårt att inte dras till allsvensk fotboll och jag gör gärna det med stor glädje.

Jag kan få ut väldigt mycket av vilket mittenmöte som helst, men det är klart att atmosfären och känslorna under Malmö FF-IFK Göteborg är en sådan som går rakt genom TV-rutan.

Den farten, den intensiteten, den glöden och (understundom) den fotbollen är fotbollsunderhållning så god som någon.

Nu blev det 3-1 till Malmö och jag ska inte påstå att det kunde bli det omvända, för Malmö är idag ett något spetsigare lag än Göteborg, men det svängde så pass mycket i olika perioder att det mycket väl hade kunde slutat 4-4.

***

Det är ju ett tag sen…det hann hända lite väl mycket däremellan…men första landskampen under Janne Andersson går inte att glömma bort hur som helst.

ANNONS

Det blev väldigt mycket som väntat, om du frågar mig.

Sverige har just nu vad de har, detsamma gäller Holland, det var ingen vidunderlig upplaga av Oranje vi såg på Friends.

Men vi såg ändå någonting gry, även om det kommer dröja innan det växt sig tillräckligt starkt.

Janne Andersson kommer att få bygga bakifrån, där vi snart ha en spelare i landslaget som är av absolut världsklass: Victor Nilsson Lindelöf.

Erik Hamrén fick göra tvärtom, bygga på det han hade av yppersta klass allra längst fram.

Jag säger inte att det var fel, även om allting blev FÖR MYCKET av den varan de sista åren, men jag tror att det kan göra ett svenskt landslag gott att hitta rätt bakifrån.

Sen får vi se om offensiva krafter kan skapa något med det i ryggen.

Emil Forsberg var down under EM, inte direkt hundraprocentig mot Holland heller – men där vet vi att det finns att hämta mycket mer.

ANNONS

Alexander Fransson är fantastisk MED bollen, skönt jäkla driv, blicken och bollen framåt…men mot Holland var han tagen av stundens allvar och sprang mest och gömde sig, även om en hel del fick handa om att ligga rätt och springa utan boll. i det fallet finns det andra alternativ som är starkare, Fransson ska HA bollen, inte jaga den och jag hade hellre sett ett byte med Marcus Rohdén som Hiljemarks vapensköld och Fransson lite friare roll från en kant.

Längst fram kan Marcus Berg fortfarande göra klassmål, vilket blev väldigt uppenbart och på mitt papper är det han som ska kompletteras. Om det sen är Guidetti, Kiese Thelin, Nyman eller (varför inte) Carlos Strandberg som får den uppgiften lär få styras av såväl motstånd som dagsform.

***

MFF:s sportchef, Daniel Andersson, har en poäng när han påpekar att allsvenska klubbar får känna sig väl så nöjda när de säljer till Championship och Zweite Bundesliga.

ANNONS

Eftersom såväl Premier League och Bundesliga söker och köper enbart sådant som är creme-de-la-creme och i England gärna överprisat inhemskt från egna lägre divisioner.

Men det har också droppat en hel del manna på andraligorna i England och Tyskland när de stora drakarna tagit vad de ska ha.

Därför får klubbarna också hyggligt betalt av Bristol City, Leeds, Braunschweig och sånt.

Det låter ju som det låtar men det är bara att inse var någonstans i näringskedjan allsvenskan befinner sig, i jämförelse med de här ländernas andraligor.

Och det är inte särskilt ofta som svenska klubbar av idag säljer direkt till klubbar i PL och BL.

Då får de ta vad de kan få och hellre 15-20 miljoner av en klubb i Bristol än småsummor från Turkiet, Holland, Norge och Danmark, så som fallet varit under perioder förut.

ANNONS

Allsvenskan har blivit bättre på att ta betalt, som Andersson sa.

Och då kan det egentligen kvitta vem som pröjsar.

Hur trist det än låter med sådant som inte är Chelsea, Man United, Bayern München och Borussia Dortmund.

Eller ens Sunderland och Darmstadt.

***

Jag tror de flesta hade kunnat ta vad som helst mot Holland.

Luxemburg och Bulgarien blir different story.

Då kommer inte mycket annat accepteras än två trepoängare.

Ungefär så länge tror jag smekmånaden kommer att vara.

***

Än en gång: tack för alla mejl, sms, tweets, Instagram-meddelanden, telefonsamtal, whats app-mess, Facebook-inlägg, kommentarer här och några ord på gatan.
Från allt och alla.
Det har varit överväldigande, glädjande och fått mig tårögd.
Det trodde jag inte riktigt.
Inte ens hatarna har tagit chansen att hata särskilt mycket, bara en sån sak.

ANNONS
***
Två gånger i Venedig.
Inte ens sett en gondol.
För dåligt, som DK hade sagt.
Publicerad 2016-09-13 kl 23:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto