Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Daddy cool

Johanna Garås blogg

Jag har alltid gillat Michael Essien. Eller det var en lögn, jag har gillat honom sedan han kom till Chelsea 2005. Då var han 22 år och mannen som hämtade honom från Lyon var tränaren José Mourinho.

Man har ju läst, hört och sett att portugisen är en mästare på att skapa starka band till många av sina spelare. Zlatan hyllar till exempel alltid Mourinho och ni minns säkert bildernaMarco Materazzi vid avskedet från Inter. Det är ju fint och breddar bilden av den minst sagt komplexe Real Madrid-tränaren.

Men i helgen kändes det som att lovordandet ballade ur något. Eller så var det bara översättningen i spanska tidningar som blev lite fel. Jag kommer till det längre ner.

Annons

Michael Essien verkade i alla fall ha fått en hangup på ordet ”daddy” på lördagens presskonferens efter att han skrivit på ett låneår med de spanska mästarna.

– Daddy knows me very well.

– I wouldn’t accept to play for my daddy and Real Madrid if I was not fit.

– I am ready to play wherever my daddy wants me to play.

– Everything went very fast and I was in my hotel room and I had a call from my daddy and he said he would love to have me at the club.

– I use the name daddy as I regard him as my daddy because he was the one who brought me to Chelsea, and he knows me and understands me very well.

Eh…

På spanska har ”daddy” på vissa ställen dessutom översatts till ”papi”, typ ”lilla pappa”, vilket känns mer som något fru Mourinho skulle väsa i sängkammaren. (Eller Jennifer Lopez sjunga för den delen.)

Annons

Nåja.

Vi får hoppas att Michael Essien håller sig till den engelska versionen om han nu envisas med att kalla sin tränare för pappa. Jag tror dock inte att det kommer sprida sig vidare i truppen…

Ghananen är i alla fall med i kvällens trupp som möter Granada med avspark 19.50. Efter onsdagens utskåpning av Barcelona (första halvleken!) så tippar jag storseger till hemmalaget. Tre poäng är förstås ett måste eftersom det bara blivit en på de två första omgångarna. Avståndet upp till Barcelona är redan fem poäng men katalanerna har en svår match i afton mot Valencia. Matchen kommer precis vara färdigspelad vid 23.15 då vi sätter igång kvällens program i TV4.

Annons

Vi ses då!

PS: Lite extraläsning för den som önskar – Frank Lampard om Mourinhos peptalk i duschen.

Publicerad 2012-09-02 16:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto