POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Smått och gott från Espain

Dags att pusta ut, dags för landslagsuppehåll. (För en tillbakablick på helgens omgång har Per Zander listat La Ligas bästa och sämsta, samt tagit ut veckans lag, här.)

Idag samlas de regerande europa- och världsmästarna i Madrid för uppladdning inför VM-kvalmatchen borta mot Georgien nästa tisdag. Innan dess ska de på fredag möta Saudiarabien i en träningslandskamp på hemmaplan i Pontevedra. Här är truppen för den som är intresserad.

Men fokus därnere i Espain ligger förstås fortfarande på Cristiano Ronaldos utspel efter söndagens match mot Granada.

Portugisen ska i lördags ha informerat president Florentino Pérez om att han vill lämna klubben men majoriteten av tyckarna är överens om att portugisens missnöje bara handlar om pengar – att han vill förhandla om sitt redan överfeta kontrakt. I dess kristider har hans agerande inte tagits emot särskilt väl, och sanningen är ju den att han borde informerat Real Madrid INNAN transferfönstret stängde om han hade menat allvar…

Oh well.

AS informerar idag på sin framsida att Cristiano minsann skickat ett lugnande meddelande från Portugals landslagsläger: ”Allt har en lösning”.

Själv tänkte ta landslagsuppehållet till att försöka planera in åtminstone en höstresa till Spanien. Just nu lutar det åt Málaga, som ska spela Champions League för första gången i klubbens historia.

Igår presenterades sommarens fyra nyförvärv som kom ”gratis”. För ett år sedan satsade shejk Al-Thani 60 miljoner euro på nya spelare, den här sommaren sålde klubben fem spelare och fick in 28,5 miljoner euro. Det viktigaste var dock att man, tack vare CL-deltagande, kunde behålla några av sina stjärnor. Hur det blir med shejkens fortsatta engagemang i Málaga är oklart. Han sägs vilja sälja klubben och har inte skjutit till några pengar alls i sommar.

Det är ju rutinerade spelare man värvat, men jag vet inte. 31-årige Roque Santa Cruz* var visserligen viktig för Real Betis i fjol men Javier Saviola har väl inte gjort någon glad på flera år? Och Oguchialu Onyewu har ju inte gjort annat än varit skadad och bytt klubbar de senaste åren. Eller fel, amerikanen har ju faktiskt brutit Zlatan Ibrahimovics revben också!

På sin twitter ville han i alla fall gärna lägga ut den här bilden:

Chilenaren Manuel Iturra får jag erkänna att jag inte har någon vidare koll på. Han spelade i Segunda med Real Murcia i fjol. Men han känns lite mer blygsam än muskelberget ovan. Kolla bara in hans twitterpresentation: ”professionell fotbollsspelare just nu i Real Murcia i Spanien gift och kär i min kvinna Nadia Vargas och pappa till en vacker liten flicka Pilar…”

Fint.

***

Avslutningsvis kan jag meddela att Lionel Messi ska bli vaxfigur på Madame Tussaud i London. Jag tycker ansiktet är rätt bra men håret är ju mer Beatles än Barça.

Min första reaktion efter att ha sett bilden blev dock att göra en ny sökning på Google: ”Madame Tussaud + Cristiano Ronaldo”. Puh. Vilken jäkla tur att CR7 redan har en docka. Annars hade han nog blivit leds…äh, glöm det.

Dagens visdomsord och bild (som visserligen publicerades i söndags morse) kommer från oraklet Dani Alves: ”Njut av livet, hur dåligt eller bra det än är, för det är det enda du har!!”

* Roque Santa Cruz har inte genomgått en ansiktsoperation. Det var Moayad Shatat, shejk Al-Thanis gubbe i Málaga, som höll paraguayanens tröja vid presentationen.
Publicerad 2012-09-04 kl 12:18
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto