Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kontraster och fotogalna brassar

Johanna Garås blogg

Jag älskar spanska sporttidningar. Det är underbart att sätta sig med en kaffe på ett soligt torg och läsa alla nyheter, spekulationer och intervjuer. (Att sitta inomhus framför datorn i ett höstruggigt Stockholm funkar också men njutningen blir något midnre.)

Man måste dock ha på sig rätt glasögon – de är ju så otroligt partiska.

Vid det här laget har ni säkert koll på de fyra största: Marca och AS från Madrid, Sport och Mundo Deportivo från Barcelona (alla säljs dock i hela landet). Dagens upplagor är bra exempel på hur vinklade tidningarna är och vilken publik de skriver för. Man måste alltid ha det i åtanke när man kommer över en fotbollsnyhet från Spanien.

Marca tar Ronaldos parti. Rubriken kommer från gårdagens uttalande: ”Det handlar inte om pengar”. (Bildvalet är spännande…)

 

Sports rubrik lyder “Trötta på Cristiano” och syftar på Real Madrids president, spelare och fans – ja hela fadderullan:

Annons

 

Mundo Deportivo vinklar på “Problem i Madrid” samt påstår att City förbereder ett bud på 120 miljoner euro:

 

AS har faktiskt valt att fokusera på landslaget och har inte ens med Cristiano på framsidan.

Eller förresten, rubriken handlar om att Xabi Alonso försökte undvika att svara på frågor om portugisens sinnestillstånd: ”Varje person är som hen är; men jag mår utmärkt”

 

Titta igen på bilden på Marcas framsida. Bildtexten informerar oss om att den togs klockan 19.10 igår, då CR7 solade i Obidos där landslaget är samlat.

Man kan ju hoppas att portugisen inte har Instagram och kollade vad klubbkamraten, och hans fd BFF, Marcelo pysslade med samtidigt.

 

Ledsen var han i alla fall inte. Tillståndet nedstämdhet verkar i och för sig inte existera i vare sig Marcelo eller Neymar. Eller David Luiz för den delen.

Annons

 

 

Brassarna verkar för övrigt helt galna i det här med Instagram. Här följer ett axplock från Marcelo, Thiago Silva, Neymar och Fabio. Bad och barn är ett återkommande tema.

 

Efter den snabba genomgången av brassarnas familjealbum tänkte jag avsluta med ett asläskigt montage jag såg på twitter. Möt: Messiesta!

Ha nu en bra onsdag!

Publicerad 2012-09-05 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto