POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hemma hos Javi Martínez

Soppan kring Javi Martínez flytt från Athletic Bilbao till Bayern München fick ytterligare en ingrediens i natt. En fin sådan.

Då visade nämligen tv-programmet Punto Pelota ett nygjort reportage från landslagsmittfältarens by Ayegui (Aiegi på baskiska). Tittarna fick följa med till hans gamla skola, höra omdömen från hans lärare och se betyg, samt hänga med till barndomshemmet och träffa Javis föräldrar.

Om ni inte har hängt med i turerna kring Martínez kommer en snabb recap här:

Martínez ville i sommar bort från Athletic men klubben vägrade släppa honom. Många fans blev arga/besvikna och några av dem dök upp på träningsanläggningen för att protestera mot de “pengakåta” stjärnorna Martínez och Fernando Llorente.

Anfallaren är kvar i klubben men Bayern löste Martínez utköpsklausul på 40 miljoner euro. Den 30 augusti blev övergången officiell – efter att spanjoren åkt till Tyskland i smyg för att genomgå läkarundersökning. Det gjorde honom inte direkt mer poppis i Bilbao.

Igår blossade konflikten upp igen eftersom det framkommit att Martínez hade återvänt till träningsanläggningen Lezama i söndags kväll för att hämta grejer i sitt gamla skåp. Men hur det gick till finns det olika uppfattningar om.

Det rapporterades först att spelaren, klockan två på natten, skulle ha bråkat med vakter och tagit sig in på området utan lov genom att hoppa över staketet. (Enligt tyska Bild kunde det ha sett ut såhär.)

Spelaren själv twittrade: “Det är otroligt att det finns folk som tror att den där storyn är sann…” Enligt honom var klockan 23 och han hoppade minsann inte över något staket utan lov.

Programledaren på radioprogrammet El Larguero har pratat med Martinez om händelsen:

– Efter att ha käkade middag med några kompisar åkte han till Lezama vid 23.15. Han ringde på ringde i 10-15 minuter men när ingen öppnade tog han sig in på parkeringen genom ett hål i stakeket. En vakt kom ut, Martínez identifierade sig och tillsammans gick de in så att han kunde hämta sina skor i skåpet. Allt gick lugnt och vänligt till, enligt spelaren.

Oh well.

***

Men tillbaka till Aiegi och reportaget där stolta mamma Fortu gärna visade upp gamla bilder på Javi och det tackar vi för.

Fortu visade också upp Javis pojkrum:

(Ni missar väl inte VM-bucklan och vuvuzelan. Eller kossan…)

Fortu blir lite känslosam när hon berättar att det har varit en jobbig tid, att hon gråtit för sig själv.

– Vi var lidit mycket, det har varit en otrevligt stämning/atmosfär. Bilden som spridits av min son är inte den korrekta.

På slutet av reportaget får vi även hänga med på byfest och höra lite vad kompisarna har att säga om Javi, som är där men inte intervjuas. (De säger att han är en bra och hemkär kille som är mycket stolt över sin by och som har fötterna kvar på jorden etc.)

Reportern avslutar pampigt med att konstatera:

– Trots alla titlar är Javi varken mer eller mindre än En Kille Från Aiegi.

PS: Här är hela reportaget för den som är intresserad.

Publicerad 2012-09-12 kl 12:12
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto