Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Getafes guldklimp

Johanna Garås blogg

I kväll klockan åtta ska Barcelona försöka göra något laget misslyckades med ifjol – vinna borta mot Getafe.

Jag tycker ni ska hålla ett extra öga på nummer 19 i hemmalaget, Abdelaziz Barrada.

23-åringen från Marocko har gjort två mål på säsongens tre första omgångar, mot Real Madrid gjorde han segermålet 2-1 och mot Deportivo lagets enda (1–1).

– Vad kan jag säga om honom? Att han är jättebra. Vi har en ädelsten. Jag fattar det inte – Madrid spenderar miljoner på Modric och ser inte talangen som finns i den här killen, sade presidenten Ángel Torres.

Annons

 

Paris-födde Barrada, som spelade i OS med Marocko, kom från PSG:s akademi 2010. Han ska ha dykt upp på Getafes bas med ett par skor under armen.

– Ingen ville ge honom chansen och testa honom. Han dök upp här, med en nordafrikansk vän som agerade agent som bodde i Marbella. Vi sa: ”Varför inte?” Han övertygade oss från dag ett, berättar Luis García för El Pais.

Då var Míchel tränare. Efterträdaren Garcia, som tog över inför fjolåret, blev förförd på två veckor.

– Jag såg honom i 10-15 dagar och sa direkt till klubben att jag ville behålla honom. Han har en medfödd talang och är som en tvättsvamp. Hans grad av uppmärksamhet och förmåga att ta till sig idéer är otroliga.

Den djupt religiöse Barrada har haft lite svårt med spanskan och är dessutom väldigt blyg. Han gjorde en usel första halvlek mot Real Madrid men blev alltså segerhjälte till slut.

Annons

– Ja, jag startade matchen väldigt dåligt, men när tränaren snackar med mig ger han mig alltid självförtroende, jag ändrade inställning. Jag är väldigt tacksam mot honom.

– I pausen pratade jag med honom. Jag sa att jag förväntade mig mycket mer från honom, att han skulle lägga blygheten åt sidan. Han släppte loss, och när den här killen gör det är han nästan ostoppbar. Nu ska jag kräva mer av honom. Jag tror mycket på honom.

I radioprogrammet El Larguero häromdagen forsatte Garcia ösa lovord över Barrada när han ombads lyfta fram tre bra saker och en mindre bra.

– Han har en otrolig bollkontroll, är tvåfotad och mycket stark. Däremot måste han göra fler mål. Ifjol blev det fyra men vi har slagit vad om att det ska bli tio stycken i år.

– Det här är hans år, han är jättehungrig. Det är examensdags för honom. Det har varit tufft att ta sig hit och nu måste han ge allt.

Annons

Presidenten Angel Torres:

– Vi hoppas förstås kunna behålla honom men man vet hur det brukar gå; han är mycket lovande och om de knackar på dörren med en påse pengar blir det tufft för oss.

Jag är mycket nöjd med att äntligen ha fått AS ligaguide hemskickad. Här kan ni se lite basfakta om Barrada som ju gjorde ett ”golazo” mot Atlético ifjol.

Vad gäller ligaguiden så är det så härligt att Levantekaptenen Sergio Ballesteros knappt får plats med alla information. Han hade hunnit debutera i La Liga när Málagas 16-åring Fabrice (inte med idag) föddes. Bara en sån sak.

Publicerad 2012-09-15 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto