POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Song och det magiska mineralvattnet

Barcelonatidningen Mundo Deportivo fokuserar stort på nyförvärvet Alex Song idag.

(Jag har i en tidigare blogg skrivit om orsaken till de varierande frisyrvalen/hårfärgerna.)

 

”Huvud och muskler” lyder huvudrubriken och citaten under: ”Jag har kommit hit för att vinna allt”.

Men mer intressant är citatet längst ner till vänster: ”Jag skadar mig inte för jag dricker mycket mineralvatten”

Tyvärr verkar inte reportern fatta vilket scoop han/hon kommit över i det citatet för i själva artikeln kommer ingen följdfråga eller ifrågasättande om mineralvattnet. Typiskt.

Vi får däremot veta att Alexandre Dimitri Song Billong bor i Thierry Henry och Ibrahim Afellays gamla hus, att Cesc kallar honom för ”Songito” dvs Lille Song, och att hans idol var Claude Makelele.

Kamerunaren hörde om Barcelonas intresse i juli.

– Barcelona hade kontaktat Arsenal och Arsène Wenger kom till mig för att berätta det. Det var svårt att övertala honom och att säga hejdå för han hjälpte mig och min familj mycket när jag kom till Arsenal som 17-åring. När Barcelona vill ha dig kan du inte säga nej. Ett sådant tåg kör bara förbi dig en gång i livet och då måste du hoppa på det.

Fler citat:

– Jag är hungrig. Jag har aldrig vunnit något och jag har kommit hit för att spela många matcher och vinna allt.

– Om jag är mittback? Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela.

På frågan om känslorna inför El Clásico 7 oktober och mötet med Ronaldo svarar Song:

– Jag vet inte om jag kommer spela, det är upp till tränaren. Självklart är vi starkare med Piqué och Puyol men jag är smart och jag har redan mött Cristiano i Premier League. Jag är varken nybörjare eller 17-19 år, jag har spelat över 200 matcher för Arsenal och jag har ingen anledning att vara orolig. Jag kommer inte tänka på att stoppa Cristiano om jag får spela, det viktiga är att spela och göra sitt jobb. Det är därför jag är här.

På bilden ovan ser ni den tecknade versionen av Song i Barça Toons.

Vissa kritiska röster har höjts i Barçaland angående Tito Vilanovas val av Song framför mittbacken Mark Bartra från de egna leden. Tränaren försvarade i helgen sitt väl såhär:

– Song spelar på grund av sin erfarenhet. Vi värvade honom eftersom han även kunde spela mittback. Det enda sättet han kan vänja sig är genom att spela i den positionen.

Eftersom Mundo Deportivo är en Barcelonatidningen avslutas intervjun med att lyfta fram hur god stämningen är i omklädningsrummet. (Detsamma hade skett om Marca eller AS fått exklusiv intervju med en ny Madridspelare.)

– Jag överraskades av hur trevliga killarna är. Det här laget är en familj och att se alla så till freds gör att du känner dig hemma. Jag gillar att skämta och lätta upp stämningen. Sådan är jag och jag gillar att sprida glädje och att folk är glada. Jag har inte ändrat mig här.

Publicerad 2012-09-26 kl 10:09
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto