Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Benzema berättar

Johanna Garås blogg

Karim Benzema pryder omgångens Champions Magazine.

Om pressen utifrån:

– Press har varit en del att mitt liv sedan jag var i Lyon, men det är hårdare här (i Madrid) eftersom det är den bästa klubben i världen. Jag tar inte med mig pressen in på planen för då skulle jag bli paralyserad och inte kunna spela alls. Jag blir av med det genom att snacka med min lillebror.

– Jag är rätt blyg. När folk lär känna mig inser de att jag gillar att ha roligt och att jag alltid skrattar. Men när jag inte känner någon stannar jag i mitt hörn.

Om Mourinho:

– Tränaren har fått mig att arbeta mycket med den mentala delen av mitt spel. Jag är starkare nu. Jag har haft många toppar och dalar sedan jag kom till Madrid men jag är fortfarande här. Mourinho är en stor tränare och han ger mig stöd.

Annons

Om Zidane:

– Vi pratar om allt möjligt. Det är som att prata med en storebror. Före matcherna ger han mig råd, om klubben, och även om vardagsgrejer.

Om barndomsidolen Ronaldo:

– Jag följde hans varje steg som barn. Han är en av de största genom tiderna. När jag kom hit fick jag träffa honom, det var en dröm. Jag var så glad.

Benzema får frågan om någon annan anfallare inspirerat honom.

– Ärligt? Bara Ronaldo. Han var en bäste. Han gjorde saker som ingen annan kunde. Han hade fart, teknik…allt en anfallare behöver.

Fransmannen har gjort två rätt schyssta mål i turneringen såhär långt – mot Manchester City och det mycket vackra mot Ajax.

***

Visste ni förresten att Real Madrid bara har vunnit en enda gång i Tyskland på 23 försök, mot Bayer Leverkusen 2000.

Publicerad 2012-10-24 17:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto