Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Madrids JÄTTEvärvning

Johanna Garås blogg

Det spelar inte någon roll vad José Mourinho gör, folk kommer fortsätta kritisera honom. Så lyder hans egen uppfattning och jag tror han har rätt. De som ogillar portugisen kommer inte ändra sig eller hålla tyst om sitt missnöje.

Igår fick Mourinho kritik igen. Den här gången för att han inte dök upp vid tillställningen då akademins (och A-lagets) nya residens presenterades. Presidenten Florentino Pérez var förstås där, samt Alfredo Di Stéfano, Iker Casillas och B-lagstränaren Alberto Toril.

(Ni som såg FK Europa i söndags är uppdaterade kring osämjan mellan de båda tränarna. Per Zander har även bloggat om ämnet tidigare.)

Och visst kan man tycka att A-lagets manager borde varit på plats, inte minst eftersom akten skedde 25 sekunders gångväg från Mourinhos kontor. Men han hade en förklaring och den delgav han på presskonferensen (inför Real Madrid-Dortmund) några timmar senare:

Annons

– Dagen före en match gör jag inga event. Då koncentrerar jag mig och tänker på det jag bör tänka på. Jag har hört att jag har fått kritik men om jag hade gått dit hade jag fått kritik ändå. Då skulle de sagt att jag borde tänka på matchen istället.

Jag vet inte hur kul Mourinho hade haft på tillställningen men han hade ju i alla fall fått vara med i det här roliga fotot…

JÄTTEkillen till höger är 14-årige basketspelaren Felipe dos Anjos da Gama från Brasilien. (Jag vet att ni funderar på hur lång han är. Svaret är 2,08 meter.)

***

I kväll blir matchvalet lätt i Casa Gara. Milan-Málaga visas inte på någon kanal jag äger så det blir Real Madrid-Dortmund med den här killen:

”Dockface” haha.

***

PS: Skulle ni förresten vilja läsa mer om Real Madrids arbete med akademin så skrev jag ett långt reportage om ämnet i Offside (nummer 2, 2012). Jag följde klubbens 12-åringar under en turnering i julas och pratade bland annat med mannen som då ansvarade för akademin. Han har sedan dess fått sluta. Det sägs att det var för att han offciellt hade berömt Pep Guardiolas sätt att ge ungdomarna chansen i A-laget.

Annons
Publicerad 2012-11-06 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto