Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Från långhårig rocker till trist(are) tränare

Johanna Garås blogg

Kolla in det här reportaget om hur Atlético Madrids tränarpar interagerade på bänken under matchen mot Granada.

Hetsige Diego “Cholo” Simeone kan omöjligt stå still en enda sekund medan hans andretränare Germán Burgos är lugn som en filbunke.

Visst är det väl för tråkigt att mannen i bakgrunden har genomgått en extrem utseendeförvandling de senaste åren?! Hade det inte varit befriande om Germán ”El Mono” Burgos hade hållit fast vid sin rock’n’rock-look?!

Minns ni honom från när han spelade?

”Apan”, som ”El Mono” betyder, tillhörde i Atleti mellan 2001 och 2004. (Han räddade bland annat en Figo-straff med ansiktet.) Innan dess spelade han bland annat i River Plate (1994-1999) och Mallorca (1999-2001). Han gjorde även 35 landskamper för Argentina.

På den tiden spelade han även i ett rockband, The Garb. Och var gäst i tv-shower (blonderad och med solglasögon inomhus…)

Annons

Han var en skön karaktär, med många udda frisyrer – som i det här reportaget.

– Jag är lite galen, som alla målvakter.

I intervjun ovan konstaterar Burgos även:

– Vi jobbar inte, vi tränar och leker med en boll. Att jobba gå upp klockan fem på morgon och slita 14 timmar. Vi är privilegierade.

Men nu är Germán Burgos alltså lite mer städad och mycket tråkigare att titta på.

Det har dock gått bra för teamet Simeone/Burgos, som spelade ihop under två år i Atlético Madrid samt åtta i landslaget. Burgos var ”El Cholos” assisterande även i Catania och Racing Club de Avellaneda. Duon tog över Atleti i julas – kolla in klippet från deras första träning – och i våras vann de Europa League. Ett helt okej förstaår med andra ord.

Tyvärr har ”El Mono” tagit en paus från rockkarriären.

– Jag har dödat musikern haha. Jag planerade aldrig att ge mig in i tränarsysslan men den greppade tag i mig och faktum är att det inte går att leva utan fotboll.

Annons

Publicerad 2012-11-21 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto