Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mou – filmens bad guy

Johanna Garås blogg

José Mourinho var av förklarliga skäl inte nöjd med Real Madrids insats borta mot Betis. Efter slutsignalen applåderade han publiken som han tyckte hade varit “fantastiskt”.

– De vet hur man stöttar ett lag till seger och det gillar jag.

(En pik mot Santiago Bernabéu, månne?)

Han tackade även Betisspelarna, en och en, som ”gav allt från första till sista minuten. De har ingen skuld i det inkorrekt bortbömda målet eller (den uteblivna) straffen i de sista minuterna.”

– Betis spelade bättre än Real Madrid. Även om man bortser från domaren felaktiga beslut förtjänade de segern.

[youtubeplay id=”_EcZthYwJuI” size=”large”]

Portugisen intog sedan återigen underdog-positionen vilken är svårt att köpa eftersom han nu tränar världens största klubb.

När han fick en fråga om vad han tyckte om att tvingas spela både onsdag och lördag, svarade Mourinho:

Annons

– Jag försöker alltid vara objektiv och rättvis. När mitt lag förlorar försöker jag att inte leta ursäkter i andra saker. Det är givet att de lag som spelar på onsdagar inte bör spela på lördagar. Det är tydligt att det finns andra lag som har stor kontroll över den här situationen, över spelprogrammet, som inte vi andra har.

(Nej, för Mourinho skyller ju aaaldrig på saker. Josåatte. Och han menar ju förstås att Barça spelar tisdag och söndag den här veckan.)

– Men vi skyller inte på det. Vi snackar om proffs på den yttersta nivån. När man är tröttare än vanligt måste man plocka fram andra viktiga delar, som mental styrka och uppoffring. Se på Stepanek som är 34 år och spelade tre Davis Cupmatcher på tre dagar, och gav allt där ute. Så kom inte och säg att killar på 23-27 år inte kan spela onsdag i Manchester och lördag i Sevilla. Idrott har även med hjärta att göra, inte bara benen. Man måste verkligen vilja också

Annons

Sedan fortsatte Mourinho på underdogspåret (underförstått att han inte får tillräckligt med stöd från klubb och spelare i den hårda kampen mot alla orättvisor):

– Som alltid är det bara jag som uttalar mig. Efter Manchester var det bara jag som pratade om domaren. Jag är alltid filmens bad guy.

Svaret på vem som bar skulden till förlusten mot Betis:

– Bara jag. Sådan är fotbollens lag. När vi vinner vinner alla, speciellt vissa, när vi förlorar är det tränaren som förlorar.

När han slutligen fick en fråga om ligan av avgjord svamlade han mest:

– Vi har tio poäng färre än i fjol. Vi förlorade få matcher då. I morgon kan det vara elva poäng upp, redan i början av december, och i lär inleda nästa år med 11, 13, 9, 8, 12 poängs skillnad. Det är fortfarande öppet men vi kan inte vara för optimistiska eller pessimistiska. Det blir tufft men jag koncentrerar mig aldrig bara på en tävling.

Annons

Orättvisan i att Málaga spelade onsdags kväll i Sankt Petersburg OCH igår kväll mot Valencia (4-0) nämnde dock inte José Mourinho

Publicerad 2012-11-25 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto