POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ny deadline för Málaga

Vid midnatt ska Málagas spelare och tränarstab ha fått de omkring 10-12 miljoner euro som klubben/shejken är skyldig dem från fjolårssäsongen. Egentligen skulle skulden har betalats ut för en månad sedan men Moayad Shatat, shejkens man i klubben, bad då spelarna om ett uppskov.

(Jag har skrivit ingående om ämnet i senaste Offside så köp den.)

Jag tror faktiskt att de kommer få sina pengar idag, något annat vore en skandal. Men jag fattar inte varför inte shejken har löst problemet tidigare. Klubben har ju egentligen pengarna tack vare framgångarna och avancemanget i Champions League, men de är låsta av Uefa pga skulder till skattemyndigheterna och andra klubbar/spelare. Han hade väl kunnat låna dem lite fickpengar i några månader om han nu inte vill ge bort mer.

Nå ja.

Manuel Pellegrini, Málagas tränare, var i alla fall med i radioprogrammet El Larguero i natt och lät positiv. Han sa bland annat:

– Spelarna ska ha stor cred för hur de har offrat sig för det här projektet trots alla svårigheter de mött. Truppen gick samman i somras, insåg att man genom den sportsliga delen skulle kunna lösa de ekonomiska problemen. Läget är mycket bättre nu än i juli då det var försäsong och svårare att motivera sig. Att ligga på CL-plats i ligan, ha gått vidare i cupen och vara klara för åttondelsfinal i Champions League ger extra motivation. Och vi litar på att de ekonomiska kraven uppfylls. Kaptenerna träffade Shatat och de litar fullt ut på honom. Jag känner att laget är lugnt, det är inga problem. Och det viktigaste är att lugnet råder.

Pellegrini fick även frågor om hur den skygge shejken, som han pratar med på engelska, är.

– Han är en väldigt reserverad person, med många verksamheter utöver Málaga, men han frågar hela tiden om det vi gör. Han har investerat stort i klubben för att förändra den i grunden. Det har uppstått en del hinder, en del oordning, men ingen i Málaga kan vara besviken på vad han har gjort för det här laget. Han har skänkt hopp och mycket pengar. Problemen ser jag som en följd av brist på erfarenhet. Han är hela tiden involverad i klubben och har bestämt sig för att fortsätta, men det ska vara ett rimligt projekt.

***

I går presenterades de tre finalisterna till Ballon d’Or (och övriga kategorier. Heja Pia!) och visst var det fint att se hur överlyckligt superglada trion var senaste de hängde tillsammans.

Då, den 30 augusti, utsågs Europas bäste spelare 2012.

Då vann Andrés Iniesta.

Ballon d’Or delas ut 7 januari. Jag hoppas att Pia tar med sig gitarren.

Publicerad 2012-11-30 kl 09:57
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå