Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ditten och datten

Johanna Garås blogg

Förmiddagens nyhet i Katalonien är att Xavi är nära skriva på en förlängning av sitt kontrakt till 2016. Enligt Barcelonatidningarna ska det vara klart före årsskiftet.

Skönt, känner jag, för Barça är inte Barça utan Xavi Hernández.

***

Här är en annan kille som varit i fokus den senaste dagarna.

Eftersom Sergio Ramos presenterade sin nya bok i går är det Sergiofest på MARCA:s framsida idag.

”Hjärta, temperament och passion” heter hans bok, och när han skulle hålla tal i går så brast det för honom uppe på podiet.

AS satsar idag förstås stort på sin egen gala, som hölls i går, där man delar ut priser till olika idrottare. Iker Casillas röstades fram till Årets Idrottare, strax före en trio cyklister och Falcao. Fler bilder här.

***

De senaste dagarna har det varit rätt lugnt kring José Mourinho. Real Madrids president Florentino Pérez spås inom kort gå ut och försvara portugisen offentligt samt säga att tränaren blir kvar åtminstone fram till 2016.

Annons

På annat håll påstås det dock att relationen mellan tränare och president förvärrats så till den grad att parterna absolut kommer skiljas åt i sommar. Nu handlar det snarare om att klubben inte vill betala 40 miljoner euro i kompensation för att bryta kontraktet i förtid.

Jag har svårt att se Mourinho stanna längre än till sommaren under de förutsättningar som råder nu (det fientliga arbetsklimatet). Jag gissar att hans största önskan är att få vinna ”La Décima” (klubbens tionde CL-titel) och sedan ge alla spanska journalister och tvivlare långfingret.

***

I Barcelona fortsätter tidningarna på Messi-spåret.

 

”Han förnedrar Madrids anfallare”

***

Det är väl kanske dumt att klaga på när fotbollsspelarna delar med sig men jag tyckte nog att pojken till vänster gick lite väl långt när han publicerade en ultraljudsbild av sin kommande bebis på Twitter…

Annons

Killen till höger är för övrigt lårskadad och blir borta fram till början av januari.

***

De kommande tre dagarna spelas åttondelsfinaler i Copa del Rey. Spelschema här.

Publicerad 2012-12-11 10:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto