Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Mourinho gör bort sig”

Johanna Garås blogg

Ja herregud…

Ryktet som började florera en halvtimme före de officiella startelvorna släpptes visade sig stämma. Iker Casillas petades från startelvan för första gången i en ligamatch på över tio år (10 maj 2002 mot Deportivo).

 

Han gör det inte lätt för sig, den gode José Mourinho. Det är en sak att ge sig på och hänga ut Mesut Özil eller Luka Modric med flera (han har kritiserat de flesta spelarna öppet i media) men Iker Casillas… Det är självmord. Lagkaptenen i klubblaget och landslaget är ett helgon och den stora förebilden i mångas ögon.

Rubriken på dagens MARCA lyder “Mourinho gör bort sig”.

Annons

Vad vill portugisen egentligen med detta? Visa vem som bestämmer? Sätta ledaren i omklädningsrummet på plats? Få sparken så snabbt som möjligt? Det har blivit en hel del kontroversiella ageranden på sistone från honom. Först var det incidenten med publiken, sedan “kvartsamtalet” med radiojournalisten, och nu detta.

Efter förlusten mot Málaga* förklarade Mourinho att han anser att andremålvakten Adán helt enkelt är i bättre form än Casillas.

– Det var ett beslut taget på sportsliga grunder. Tränare analyserar läget, ser spelarna och väljer sitt lag. Jag lyssnar på mina medhjälpare och jag anser att Adán just nu är bättre än Casillas.

– Varken före, under eller efter matchen har jag funderat på att säga upp mig. Nej, jag är inte orolig för mitt jobb.

I Spanien säger/skriver tyckarna att Mourinho nu helt tappat spelarnas respekt, att de väntar på att president Florentino Pérez ska agera, att de vill ha ordning igen.

Annons

Fortsättning följer garanterat.

Slutligen hatten av för Málaga. Vilken höstsäsong Manuel Pellegrinis gäng gjort. Så här ser tabellen ut fram till 5-6 januari.

* Här är målen: 1-0, 1-1, 2-1 och 3-1 samt 3-2.

Publicerad 2012-12-23 12:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto