Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Adiós Valdés

Johanna Garås blogg

I går meddelande Víctor Valdés, genom sina företrädare, att han inte kommer förlänga kontraktet med Barcelona som går ut i juni 2014. Målvaktens beslut ska vara ”oåterkalleligt”.

Det räcker med att titta på Barçatrogna tidningen Sports framsida för att förstå hur nyheten togs emot. Rubriken lyder ungefär: ”Valdés överraskar Barça”. (Eller hårdare “Valdés lämnar Barça i sticket”).

Klubben, som ville förlänga till 2018, måste nu försöka sälja målvakten inom kort för att han inte ska försvinna gratis – samt hitta en ersättare snabbt.

 

En liknande situation skedde senast Valdés skulle omförhandla sitt kontrakt. Då var det den dåvarande presidenten Joan Laporta som ingrep och övertygade målvakten att stanna.

Valdés sa följande när han höll presskonferens den 3 januari:

Annons

– Jag utesluter inte ett miljöbyte för att testa andra kulturer och andra typer av fotboll. Att stå i mål för Barça är komplicerat på alla sätt och jag har gjort det i många år. Jag har alltid blivit ifrågasatt.

Valdés kom till La Masía som 10-åring. Han debuterade som 20-åring i september 2002 och har sedan dess spelat 541 matcher för Barça. Nästa sommar kommer han vara 32 år.

Det spekuleras förstås vem som ska bli ny förstemålvakt. 37-årige Pinto, som nyligen förlängde, lär hur mycket man än tycker om honom inte vara något alternativ. Namn som David De Gea och Valencias Vicente Guaita diskuteras flitigt.

***

Nu följer två idolbilder på Pinto.

Fler grymma Barçabilder hittas här.

Publicerad 2013-01-18 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto