Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Se där, Sevilla!

Johanna Garås blogg

Det är kanske för tidigt att utvärdera Unai Emerys påverkan på Sevilla efter bara två veckor men det ser helt klart bra ut resultatmässigt.

På de fyra matcher som laget har spelat sedan Míchel sparkades har det blivit två oavgjorda (Real Zaragoza och Getafe) och två segrar (Zaragoza och Granada). De två senaste har slutat 4-0 och 3-0.

Anfallaren Álvaro Negredo, som gjorde det andra målet för kvällen, sade följande efter gårdagens derbyseger.

– Något har förändrats i laget. Mentaliteten har ändrats. Vi vill mer, det är roligare att spela och det märks på fansen också. Allt det här har lyft oss. Jag vill inte säga att det vi gjorde förut (med Míchel) var fel för varje tränare har sina egna metoder. Emery vill att vi pressar motståndarna hårt och får dem att begå misstag. Vi har gjort det bra men vi kan förbättra oss ännu mer.

Annons

Matchens lirare var Ivan Rakitic – han assisterade till två av Sevillas mål och låg dessutom bakom det tredje – men det är ju roligare att lyfta fram unga spelare som imponerar.

Som den snart 20-årige defensive mittfältaren Geoffrey Kondogbia som nickade in 1-0 – hans första mål för Sevilla. Men framför allt gjorde fransmannen en gedigen insats bredvid pitbullen Gary Medel på mittfältet. Duon, som bägge gjorde mål, vann 20 bollar ihop och tappade sju.

En annan yngling som kastades in i hetluften var 21-årige målvakten Julián Cuesta. För bara några dagar sedan var han tredjemålvakt. Men så såldes Diego López till Real Madrid och 57-årige Andrés Palop hann inte bli kvitt sin lårskada. Emery kunde inte göra annat än att låta den unge keepern från Granada debutera – mot just Granada.

Trots att Julián höll nollan lär det bli den rutinerade Palop som står i torsdagens cupsemifinal mot Atlético.

Annons

– Palop blir bättre för varje dag men han behöver sin behandling och matchen är snart. Om han inte hinner få får Julián fortsätta, även om man inte kan utesluta att någon ansluter innan dess, sade Emery igår.

***

Apropå Diego López så är jag väldigt nyfiken på om han kommer stå i El Clásico i morgon kväll. Mot Getafe i söndags höll Adán nollan men 25-åringen har ju sett darrig ut stundtals.

***

Någon som håller noga koll på läget – från distans – är skadade Iker Casillas.

***

Och Casillas kvinna, journalisten Sara Carbonero, har snott rubrikerna igen genom att rapportera i mexikansk tv kring skriverierna om Real Madrid, om hallaballot kring MARCA:s framsida och Florentinos presskonferens.

Hon gör egentligen bara sitt jobb men när det är Casillas partner som säger att stämningen i omklädningsrummet inte är bra, att det finns en tydlig spricka, så blir det förstås upphaussat.

Annons

[youtubeplay id=”9a9PSPRqdVA” size=”large”]

***

Slutligen, så använder Casillas landslagskamrat Fernando Torres (eller personen som sköter hans konto) Instagram för att sända ut mycket tydliga budskap.

 

Publicerad 2013-01-29 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto