Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Llorente talar ut

ANNONS

I dagens AS finns en lång intervju med Fernando Llorente som berättar om de tuffa månaderna i Athletic och framtiden i Juventus.

Han säger att han känner sig lugnare nu när framtiden är utstakad.

– Ja, det ger ett visst lugn men situationen som jag befinner mig i nu är fortfarande inte enkel. Många människor står bakom mig och älskar mig men en annan stor del vill att jag försvinner så snabbt som möjligt. Att tvingas leva i detta efter att ha tillbringat så långt tid här är tufft. Jag försökte göra allt på så smidigt sätt som möjligt för att styrelsen skulle ta det bästa beslutet för Athletic. Men med facit i hand gjorde jag inte det bästa med tanke på allt som hänt sedan dess. Det är svårt att få stöd från alla men jag hade önskat att fler hade förstått min position.

Han säger att han tog beslutet efter den första EL-match på San Mamés i augusti.

ANNONS

– Det var ett mycket tufft beslut att ha. Förhandlingarna framskred inte på det sätt som jag hade önskat. Det läcktes ut vad jag skulle tjäna och de lokala medierna satte press på mig och fick folket emot mig. Det gillade jag inte. Här har jag alltid haft folk emot mig, till och med under mina bästa stunder. Målen tystade dem men sorlet fanns där hela tiden. Ända sedan jag debuterade för Spanien, som alltid varit min dröm, så sjöng de ”Llorente spanjor!” Men det som fick bägaren att rinna över var att styrelsen satte press på mig istället för att visa kärlek. När vi skulle spela den första Europa League-matchen möttes jag av en ovan och negativ stämning, och det var då jag tog beslutet. Jag förstod att jag skulle bli tvungen att sticka.

Det gick så långt att Llorente inte ville gå ut utan valde att isolera sig och bara vara med sina närmaste. Han får i intervjun frågan om de känslomässiga påfrestningarna har påverkat hans fysik.

ANNONS

– Det har säkert stört mig även om jag inte velat. Den här situationen är mycket obekväm. Det gör jätteont att veta hur vissa människor känner. Men innan jag skadade mig kände jag mig i bra form, trots att jag inte hade spelat mycket.

Häromdagen krävde president Josu Urrutia proffsighet från Llorente till och med den 30 juni då han upphör att tillhöra Athletic Club. Det uttalandet stör anfallaren.

– Under de 17 år jag tillbringat i den här klubben har ingen någonsin haft något illa att säga om min inställning. Jag är densamma och det kommer inte att ändras nu. Så fort mitt knä blir bra kommer jag att ge allt, som vanligt.

Urrutia påstod också att Juventus aldrig kom med något bud i januari.

– Juve möttes ständigt att en stängd dörr så fort de ville förhandla. Mina representanter hade det där erbjudandet men klubben vägrade att lyssna på det.

ANNONS

Llorente ser mycket fram emot att flytta till Turin och Juventus.

– Jag hade erbjudanden från många lag men det här projektet är mycket bra. Juve visade verkligen från första stund att de ville ha mig. Jag har alltid gillat vinnarmentaliteten hos italienska lag; det här är det största laget och jag tror att det är det ideala laget för att försöka vinna Champions som är titeln jag helst vill vinna. Desstuom ser jag möjligheter att få speltid där. Jag ser väldigt mycket fram emot framtiden och för sättet som laget spelar på.

Bänkandet i Athletic har gjort att Llorente tappat sin landslagsplats.

– Ja, och det gör mycket ont. Det betyder mycket för mig att spela i landslaget. Jag vill göra bra ifrån mig i Juventus för att få chansen igen i landslaget och komma med till VM i Brasilien. Det är nu mitt stora mål.

ANNONS

AS: Vad har du lärt dig de senaste månaderna?

– Att saker och ting kan förändras när som helst i fotbollen och att man måste vara förberedd på det och försöka vara stark mentalt. Det är det svåraste, att kontrollera den mentala biten.

 

Publicerad 2013-02-03 kl 12:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto