Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kaos i La Coruña

Johanna Garås blogg

Den här bilden sammanfattar läget i Deportivo La Coruña just nu.

Gårdagens förlust hemma mot Granada (0-3) var den fjärde raka, och nu har jumbolaget sex poäng upp till Osasuna som ligger över nedflyttningsstrecket. Ett bevis på hur djupt eländet är: Carlos Marchena satte igår sitt första självmål på 324 ligamatcher!

En grupp fans gjorde något som ingen hade gjort på 25 år på Riazor. De skrek ”AVGÅ LENDOIRO!” mot presidenten som styrt krisklubben sedan 1988.

Protesterna fortsatte efter matchen då uppretade fans visade sin ilska mot spelare och den portugisiske tränaren Domingos Paciencia som bara haft ansvaret i sex matcher. De skrek bland annat ”färre portugiser, fler coruñeser”.

Annons

Det hölls ett krismöte där Paciencia ställde sin plats till förfogande. Han övertalades dock av kaptenerna att stanna kvar.

– Det var jag som sa till presidenten att jag kunde sticka. Jag kastar inte in handduken, jag samtalade bara med presidenten och sportchefen för att ta reda på vad som var bäst för klubben.

”Depor” har ju utöver den sportsliga krisen enorma ekonomiska problem. För några veckor sedan såg sig president Lendoiro tvungen att sätta klubben under konkursförvaltning på grund av skuldläget.

***

Om ni missade Real Madrid-Sevilla igår kväll så finns ett sammandrag här. 2-0 och 4-0 var rasande vackra.

En viss nummer 7, som stod för ett hattrick, kallas för Stålmannen och Den Vite Djävulen på dagens framsidor i Madrid.

2-0 och 4-0 var rasande vackra. Portugisen är verkligen i toppform och harmonisk inför CL-mötet med United.

Annons

Barcelonatidningarna har tänkt exakt likadant på sina framsidor. Övre delen handlar om att fotbollslaget spelar lunchmatchen (klockan 12) och att basketlaget spelar cupfinal på eftermiddagen:

”Vermouth med Messi, efter-maten-drink med Navarro” lyder Sports rubbe.

”Fin fördrink. Super-mellanmål” svarar Mundo Deportivo.

Publicerad 2013-02-10 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto