Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hade kunnat spela i en månad utan att göra mål

Johanna Garås blogg

På grund av tidsbrist hann vi inte snacka något alls om själva matchen mellan Real-Rayo i gårdagens FK Europa. Så är det ibland.

Fast egentligen var det inte så jättemycket att prata om eftersom matchen inte alls levde upp till mina förväntningar. Sergio Ramos utvisning spelade förstås stor roll men det var framför allt Rayo jag var besviken på. Så håglöst, mot tio man. Illa!

Nåja. I Spanien pratas det förstås mest om domare Paradas Romero. Och vi kände nog alla med stackars Álvaro Morata som tvingades gå av i den 26:e minuten efter att ha gjort mål i sin första ligastart.

20-åringen får i alla fall pryda MARCAs framsida idag under rubriken “Det finns en annan nummer 9”.

***

Rayo Vallecanos tränare Paco Jémez var besviken efter derbyförlusten mot Real Madrid men verkade ändå rätt lugn:

Annons

– Vi har tillräckligt bra manskap för att kunna såra ett lag med tio spelare. Det var inte på grund av dålig inställning, vi kämpade men var inte riktigt skärpta. Vi skapade chanser för att göra mål men borde ha åstadkommit mer framför deras mål. Det är såklart en fördel att spela mot tio man. Men Real Madrids storhet är att de kan skjuta två gånger och göra två mål.

Om varför Rayo skapade så få farligheter:

– Jag vet inte om det var för att vi spelade på Bernabéu eller om det var för att vi spelade mot tio, men vi hade svårt att ta rätt beslut. Det handlade inte om mod. Det här laget har mod så att det räcker och blir över. Det känns som att vi hade kunnat spela i en månad utan att göra mål…

Om domarens insats:

– Jag är inte i något bra läge att snacka om domaren, då får jag två matchers avstängning till… Han hade inget med förlusten att göra.

Annons

– Meh, inga fler frågor? Vafan, när man för en gångs skull får komma till Bernabéu…

Hjärtar honom!

***

Sergio Ramos, som fick sitt andra gula i den 17:e minuten, bet sig inte i tungan i den mixade zonen:

– Det är mycket lätt att visa ut just Sergio Ramos. Spansk fotboll förtjänar bättre domare.

– Man kan inte låta ett lag spela med tio man på grund av det där. Det är oroande. Det är en annan domarstil i EM och VM och den funkar bra.

***

Här är ligatabellen efter 24 omgångar.

***

Barcelona släppte just truppen som åker till Milano. Xavi är med, inte Villa eller Adriano:

Valdés, Pinto, Oier, Alves, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Bartra, Sergio, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Song och Tello.

***

Celta har sparkat Paco Herrera och ersatt honom med Abel Resino. Därmed har åtta tränare bytts ut i året La Liga: Pochettino, Pellegrino, Oltra, Míchel, Anquela, Caparrós, Paciência och Herrera.

Annons
Publicerad 2013-02-18 13:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto