Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Domaren i fokus FÖRE avspark

Dagens fetaste framsida (och baksida) hittar vi på MARCA:

ANNONS

“ANSIKTE MOT ANSIKTE”

Här är alla fyra framsidorna inför den andra spanska cupsemin mellan Barça och Real Madrid:

AS konstaterar att Barça är “RÄDDA FÖR MADRID”. Det handlar förstås om Jordi Rouras uttalande på gårdagens presskonferens om domaren Alberto Undiano Mallenco. Underrubriken är ett citat från Barcelonatränaren: ”Vi minns alla hans toleransnivå i den där cupfinalen. Våra resultat med den här domaren är sämre.”

(Undiano, som är Fifadomare, dömde cupfinalen 2011 och vårens möte på Camp Nou. Han är känd för att tillåta lite hårdare spel.)

Sport fokuserar också på domaren, med rubriken: “LÅT OSS SPELA 11 MOT 11”. Underrubrikerna: ”Roura beklagar att laget alltid får lida när Undiano dömer…” samt ”…och Mourinho svarar direkt med att vara ironisk kring Barças värdegrunder.”

ANNONS

Mundo Deportivo konstaterar att det hackas på Messi från Madridhåll.

***

Den första semifinalen var underbar. Här är Barças 0-1 och här är Madrids kvittering om ni har glömt vad som hände.

Jag tycker det känns oerhört svårt att tippa kvällens match. Inget av lagen imponerade i helgen, men att bägge vann till slut.

Barcelona borde ha lite sargat självförtroende efter förlusten i Milano men spelar på hemmaplan och gjorde mål på bortaplan vilket förstås är två fördelar. De har dock släppt in mål i elva raka matcher och försvarsspelet har varit darrigt. Den stora frågan i startelvan är om David Villa får starta igen på topp eller om Roura föredrar Cesc Fábregas.

För Real Madrids del står valet mellan Kaká, som gjorde en bra match i helgen, och vanligtvis givne Ángel Di María, som verkligen blandat och gett den här säsongen. Jag tror på argentinaren, trots att han gjorde bort sig i lördags med två varningar på bara några sekunder.

ANNONS

Madrid har gjort bra ifrån sig på Camp Nou på sistone (vann 2-1 i våras och höstmötet slutade 2-2) och jag får känslan att Mourinhos män vill vinna cupen liiite mer än Barcelona, som ju i princip redan tagit hem ligan. Avståndet på 16 poäng mellan lagen i tabellen är förnedrande och nu har gästerna en chans att ta revansch. Dessutom har Roura en poäng angående domare Undiano Mallenco. Om han tillåter hårt spel så gynnas Madrid.

De närmsta åtta dagarna avgör säsongen för Real Madrid. Matcherna mot Barcelona och Manchester United ligger även till grund för hur José Mourinhos kommer att bli ihågkommen i klubben (om han nu sticker i sommar).

Skulle det bli slutseger i spanska cupen och Champions League blir han odödlig. Då kommer ingen minnas problemen på vägen. Men om Madrid åker ur cupen och CL så är säsongen över. Då räcker inte Mourinhos två titlar på tre år för att tysta tvivlarna.

ANNONS

Publicerad 2013-02-26 kl 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto