Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piqué inför mötet med Zlatan

Johanna Garås blogg

Barcelona är nu på väg till Paris och tisdagskvällens möte med PSG.

Gerard Piqué har gett en videointervju med Terra inför mötet med gamle lagkamraten Zlatan Ibrahimovic:

– Jag tycker PSG är en svår motståndare som folk underskattar för mycket. Visst, det är inte ett Juventus eller ett tyskt lag som Bayern eller Borussia men det kommer bli tufft. De har förstärkt laget väl med spelare som Zlatan, Thiago Silva, Beckham…så jag är övertygad om att de kommer göra det svårt för oss.

Zlatan är en spelare som man inte får låta vända sig om. Med ryggen mot en är han mindre farlig. Han tycker mycket om att hålla i bollen och sedan rycka för att avsluta. Man måste vara mycket uppmärksam och inte ge honom två meters utrymme för då är han livsfarlig.

Annons

Fråga: varför passade han inte in i Barça?

– Svårt svara på kort. Han tillhör en typ av spelare som är mycket duktiga men vars spel är så annorlunda från vårt att anpassningen blir tuff. I Barça får man lite tid på dig, antingen anpassar man sig snabbt eller så får man det tufft. Med tanke på vad han kostade, om han inte klickar direkt med alla så blir fansen lite besvikna.

– Det finns inget snack om att Messi är stjärnan i Barcelona och sedan delar många spelare på att stå i fokus. I laget har vi många andra bra spelare och Zlatan behöver vara mycket viktig i ett lag.

Zlatan gjorde en otroligt bra förstahalva i Barça, med många mål, men det handlar om att man måste passa bra ihop med övriga spelare och där saknade han kanske lite. Vi vet att han är väldigt individualistisk när han spelar och att han behöver spela huvudperson – men i Barça har Messi den rollen.

Annons

***

Fint att ha Tito Vilanova tillbaka på europeisk mark. Igår gjorde han sin första träning med laget, idag åkte han med till Paris.

Även Xavi är med på resan och det är förstås minst lika viktigt. Hoppas att han håller sig hel säsongen ut nu.

***

Så härligt att se hur Celtafansen applåderade Éric Abidal när han värmde upp i lördags för övrigt. Lagkamraterna verkade också rätt lyckliga över att ha fransmannen tillbaka i spelartruppen.

Jag hoppas på en jämn match i morgon kväll så att kvarten lever till returen på Camp Nou. Då ska jag nämligen dit. Hurra!

Förra gången Zlatan skulle återvända till Barcelona, med Milan, ådrog han ju sig en skada på träningen före avfärd… Jag minns att vi mottog nyheten på lunchen och dog lite inombords. Men den här gången, då jäklar!

Publicerad 2013-04-01 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto