Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre långfingrar i Sevilladerbyt

Johanna Garås blogg

Vilket fantastiskt Sevilladerby vi fick se igår!

Sammandrag här.

Bildspel här.

Bortalaget Sevilla, som vann hemmamatchen med 5-1, tog ledningen med 3-0 mot Betis i den 32:a minuten. Ivan Rakitic gjorde de två första medan Álvaro Negredo satte det tredje målet.

Då var vi nog många som trodde att det skulle bli en ny slakt. Men de grönvita kom igen.

Pabón fixade 1-3 före paus och Rubén Castro satte 2-3 på straff i 54:e minuten. Och när Gary Medel (såklart!) klantade till det och blev utvisad strax därefter – jag måste tillägga att Cañas överdrev så det stod härliga till – blev det riktigt spännande.

I slutminuten fixade Nosa 3-3 och firade målet på ett något annorlunda sätt.

Annons

Även Betismanagern Pepe Mel visade sitt längsta fingret efter kvitteringsmålet. Han ville på presskonferensen inte förklara varför, bara säga att det inte var riktat mot Sevillas fans.

Det spekuleras efteråt att Nosas fingrar var riktade mot några Betisfans som hade häcklat honom. För Mels del sägs det att hans dotter, som satt bakom avbytarbänken, tvingades lyssna på hårda ord från motståndarfans och valde att lämna stadion.

Nu på förmiddagen har Mel twittrat följande: ”Jag insisterar att den där olyckliga gesten inte var riktad åt Sevilla eller deras fans. Men jag ber om ursäkt för min dumhet. Förlåt.”

Jag återkommer i ärendet om mer fakta framkommer.

***

Nu följer en sista uppföljning av mitt bebisgräv (del 1 här) och del 2 här): Enligt Sport hann Cesc Fàbregas se sin dotter födas häromkvällen. Flickvännen Daniella åkte in till sjukhuset tio minuter före avspark men den blivande pappan fick inget veta förrän efter slutsignalen. Han ville förstås dra direkt men UEFAs kontrollanter tyckte att det var en passande kväll för dopingkontroll… Barelonaspelaren ska dock ha hunnit till sjukhuset för att vara med när Lia föddes. Slutet gott, allting gott.

Annons

***

Efter att besökt Camp Nou i 15 år var det i onsdags för första gången dags för mig att kolla hur det ser ut i bortalagets mixade zon.

Barcelonas fräscha presslokaler har ni sett om ni besökt museet och gått touren, men där går nästan aldrig motståndarna igenom. De leds istället ut genom garaget, direkt till sin buss. Lite mindre mysig arbetsmiljö om vi säger så… Klicka för förstoring.

***

Kul CL-semifinaler förresten. Fast det hade blivit bra hur det än hade lottats, eller hur?

Jag ser Real Madrid som klara favoriter i sin semi, och på god väg mot ”La Décima”.

I den andra blir det jämnare. Om Barcelona spelar på samma nivå som mot PSG så blir det ingen semi för Tito Vilanovas gäng. Skönt för dem att Messis skada inte förvärrades i onsdags. Utan honom hade förutsättningarna verkligen varit helt annorlunda.

Annons

***

Jag är övertygad om att Pep Guardiola kommer heja på Barça mot sitt nya lag. Fatta vad jobbigt att ta över ett lag som precis vunnit trippeln under Jupp Heynckes –  om Bayern nu gör det. Finns det någon ångerrätt i tränarkontrakt?

***

PS: Jag skaaaa skriva om läget i Valencia snart men det är så jäkla f-ing komplicerat att jag blir matt varje gång jag läser om lån, räntor, skuldberg, regionalregeringar, maktkamper etc.

Publicerad 2013-04-13 11:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto