Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pellegrini om framtiden

Johanna Garås blogg

Det är få personer inom fotbollens om jag respekterar så som Manuel Pellegrini.

Vad han har åstadkommit i Málaga, med tanke på kaoset i klubben förra sommaren, är inget annat än beundransvärt.

Sättet hans lag spelar fotboll talar för sig självt. Hans gentlemannamässiga uppträdande är dessutom exemplariskt (även om han var riktigt förbannad efter uttåget i CL) och han är en mästare på att låta vettig när han talar i offentliga sammanhang.

Igår lät chilenaren sig intervjuas i två spanska radioprogram, antagligen för att följa upp de uttalanden som hans agent spridit de senaste dagarna. Jesús Martínez, som han heter, var i måndags hård mot Málaga i ett program på kanalen Onda Cero:

Annons

– Klubben ligger efter med löneutbetalningar: man kan inte lova saker som man sedan inte kan hålla.

– Utifrån verkar Málaga som en vacker saga. Det kanske är sant sportsligt sett, men inte som institution. Jag fattar inte varför inte medierna i Málaga gräver mer i vad som verkligen händer inne i klubben. De är varken rättvisa eller uppriktiga med fansen. Klubben är inte perfekt: de kan inte fortsätta som de gör. Vi vill se riktiga lösningar. Det är Pellegrinis enda orosmoment.

– Utan tvekan vill Manuel stanna i Málaga, och det har han visat med sina handlingar tidigare och nu. Han vill se en satsning på projektet så att det verkligen blir en fortsättning. Nu är allt osäkert.

Manuel har aldrig varit så lycklig som han är i Málaga. Han har kontrakt med klubben (juni 2015) och klausulen ligger på fyra miljoner euro. Ingen har kommit till Málaga med fyra miljoner och bett om lov att snacka med Pellegrini. Därför behåller vi fötterna på jorden och försöker fortsätta med det här projektet.

Annons

Shejk Al-Thani och Pellegrini.

Diplomaten Pellegrini var alltså med i två program på två olika kanaler igår, för att klargöra att han helst vill stanna i Málaga.

– Jag tar avstånd från det Jesús sa, jag har ingen talesman och gömmer mig inte bakom någon för att få ut det jag vill säga. Jesús måste ha haft sina skäl, jag kan inte kontrollera vad han säger, men jag hanterar interna saker internt.

– Jag skulle vilja fullfölja mitt kontrakt här och när jag slutar arbeta vill jag slå mig i Málaga för alltid.

Samtidigt stänger Pellegrini inte dörren för en flytt men han vill ha svar snarast angående Málagas fortsatta satsning.

– Jag har en ovärderlig kemi med folket här men för mig är det sportsliga projektet viktigt och det har förändrats med tiden. Min framtid kommer bero mer på vad Málaga gör än på erbjudanden utifrån.

Annons

Málaga överklagande till CAS, angående den framtida avstängningen i Uefa-sammanhang, sker i Lausanne den 14 maj. Domen beräknas falla 14 juni så innan dess lär vi inte veta om klubben får spela i Europa nästa säsong. Om man nu lyckas ta en plats på egen hand, vill säga. Just nu ligger ”Los Boquerones” på femte plats.

Tyvärr tror jag att klubben får svårt att hålla kvar sina juveler, som till exempel Isco, om det inte blir något spel i Europa. Dessutom gissar jag att rätt många är trötta på hur klubben styrs. Enligt MARCA har spelarna inte fått betalt på två månader. Någon gång måste tålamodet ta slut även hos spelarna.

Och den klubb som “får” Manuel Pellegrini kan skatta sig lycklig.

***
Och just det, problemen i Valencia fortsätter. Nu har den nytillsatte presidenten i Fundació VCF, Federico Varona, sagt upp sig – efter 13 dagar.

Annons
Publicerad 2013-04-17 14:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto