Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

25 and counting…

Johanna Garås blogg

Nähä, Atlético. Inte den här gången heller.

Inte ens när ni hade hemmaplan och inledde starkt med att göra 1-0 tidigt. Inte ens när Real Madrid ställde upp med ett B-lag och hade fokus inställt på en annan match. Inte ens då.

Det blev en ny derbyförlust – den 25:e matchen i rad mot ”storebror” utan seger. Endast sex av mötena har slutat oavgjort.

Sviten går inte att förklara på annat sätt än att den sitter i huvudet på spelarna. Igår hade Atlético verkligen chansen men föll ihop igen. De var lättlästa och begick många misstag. Arda Turans kreativitet saknades.

Jag lider verkligen med Atléticofansen. Måste kännas hopplöst.

Och det var verkligen en usel match att titta på – dålig reklam för La Liga när tvåan och trean i tabellen knappt kunde få ihop 3-4 passningar i följd inom laget. Dessutom var det svinkallt på Vicente Calderón.

Annons

Om jag ska ge Real Madrid något beröm så är det att reserverna verkligen slet. Men de skapade väldigt få farligheter och vackert var det inte (förutom Di Marías mål). Pepe och Khedira på mittfältet…hmm.

 

 

Vad José Mourinho tyckte om matchen (och Halsduksmannen som retades bakom avbytarbåset) vet vi inte eftersom han valde att skicka Aitor Karanka på presskonferensen. Om jag ska vara ärlig så registrerade jag knappt vad andretränaren sa eftersom hans röst är så monoton och sövande. Viktigt med en seger förstås inför tisdagens tuffa utmaning mot Dortmund.

”Cholo” Simeone, 43 år idag, bubblade säkert av frustration inuti men höll god min vid podiet och svarade ironiskt på frågor om den mörka derbysviten. Den 17 maj får argentinaren och hans Atlético ett nytt försök att slå Real Madrid. Då avgörs nämligen cupfinalen på Bernabéu.

Annons

 

Kollaget nedan består av tifot före avspark, en populär åskådare med Dortmundtröja och en makalöst god crema catalana med ananas i en ananas. En trevlig middag, med massor av fotbollsskvaller, vägde upp en i övrigt rätt trist derbykväll. Om Diego Simeone valde samma efterrätt som vi vet jag inte men han såg ut att ha rätt trevligt borta vid sitt bord då vi lämnade restaurangen vid tretiden.

Jag gissar för övrigt att Cholo inte är jätteentusiastisk över dagens resa till Azerbajdzjan, klubbens huvudsponsor, där man på tisdag ska spela en träningsmatch…

*** 

Lite mer om gårdagens matcher.

Ska Real Zaragoza lyckas göra det igen? Igår vann Manolo Jiménez män för första gången det här kalenderåret. Man hade 15 raka matcher utan seger inför mötet med jumbon Mallorca. Segermålet, som betydde 3-2, gjorde av Rochina i den 88:e minuten.

Annons

Tyvärr för Zaragoza, och Mallorca, vann även Celta (borta mot Levante 0-1). Det är, som ni ser, mycket tajt kring strecket. Deportivo möter Betis borta i morgon.

***
Apropå Betis, i den här artikeln frågar sig författaren, i rubriken, ”Var är Molins?”

Svaret är att svensken befinner sig i Sevilla och tränar som vanligt med laget. Tränaren Pepe Mel väljer dock inte att ta med honom i matchtrupperna. Synd eftersom ”Gische” själv trodde att han skulle kunna anpassa sig ganska snabbt till sitt nya lag.

*** 

Jag såg inte Athletic-Barcelona (2-2) av förklarliga skäl men jag har förstås tittat flera gånger på Messis snygga mål.

***

Med tanke på gårdagens usla underhållning så har jag stora förväntningar inför kvällens sena möte på Anoeta där Real Sociedad och Valencia gör upp som den fjärde CL-platsen värd omkring 30 miljoner euro.

Annons

Tänk vad fyra månader kan göra ändå. När lagen möttes i december på Mestalla låg gästerna på nionde plats efter en svag säsongsinledning. Man hade varit ändå nere på 16:e plats och tränaren Philippe Montanier satt löst. Men Real Sociedad vann med hela 2-5 i Valencia och har sedan dess spelat 18 matcher, vunnit nio och endast förlorat en. Det har lyft laget till fjärdeplats.

I Valencias fall ledde den förnedrande förlusten mot La Real till att tränaren Mauricio Pellegrino fick sparken. Under Ernesto Valverdes ledning har ”Los Che” klättrat från tionde till femte plats, och man har två poäng upp till Real Sociedad.

(Vid det här laget har ni koll på att inbördes möten går före målskillnad i La Liga.)

***

Nu sitter jag i en taxi på väg till TV4-huset. I kväll ska det ju göras sådan där tv igen.

Publicerad 2013-04-28 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto