Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Jag kommer sakna Mou

Ibland kan jag bli så himla trött på spanska medier.

ANNONS

Barcelona spelar en avgörande CL-semifinal i kväll. Då väljer både Sport och Mundo Deportivo att fokusera på en annan match. De gottar sig istället i fiendens olycka.

”Hej då, 10:an”

”Hej då Mou!

Fiaskot fullbordat”

***

Efter matchen blev det tydligt att José Mourinho har bestämt sig för att lämna Real Madrid.

I flashintervjun med brittiska ITV fick han frågan om han skulle göra ett nytt försök i CL med den spanska klubben:

– Maybe not. I want to be where people love me to be.

På den stora presskonferensen utvecklade han sina tankar något (för enkelhetens skull här på engelska).

– I want to think [about my future] at the end of the season. Obviously I like to be where people love me without reservations, where I have support from everyone. But what matters is Madrid. They are much more important than me.

ANNONS

– I have not made a decision yet because I have a contract. So that is why I want to play the [Copa del Rey] final, finish the season, finish second [in the league] and at the end of the season I will talk to Florentino Pérez, my president and my friend, and we will decide what is best.

– I know that in England I am loved by the fans and by the media, which treats me in a fair way – criticising me when they have to but giving me credit when I deserve it. I know I am loved by some clubs, especially one, and in Spain the situation is a bit different because some people hate me. And many of you are in this room.

– It is difficult to make a decision because I like the club, I like the president and we made a fantastic team that is ready to [achieve] big things. So it is hard but I need to be honest and fair and at the end of the season we will speak.

ANNONS

***

Jag måste säga att jag någonstans tycker lite synd om Mourinho.

Visst har han i mångt och mycket blivit en fjant (Simon Banks beskrivning i tisdagens Sportbladet.)

Han har betett sig mycket konstigt många gånger, och verkar inte riktigt ha förstått vad det är för klubb han arbetar i. Hans metoder har inte fungerat och spelartruppen står verkligen inte enad bakom honom. Enligt mina källor har det på grund av tränaren även uppstått sprickor mellan spelargrupperingar som jag tidigare trodde var solida.

Men jag förstår att Mourinho har lackat ur på medierna och deras partiska ”experter” som på senare tid tävlat i att ifrågasätta, provocera, och ofta, förlöjliga honom. Det har i vissa fall liknat mobbning. Jag tycker att han har fått oförtjänt mycket skit och jag förstår om han vill flytta till ett lugnare arbetsklimat.

ANNONS

Och det är nog bäst för alla parter om det blir så.

Fast jag, och La Liga, kommer sakna honom. Det blir visserligen mycket lugnare med Tito Vilanova och Carlo Ancelotti (?) som frontfigurer för Spaniens två giganter – men jisses så mycket tråkigare.

Publicerad 2013-05-01 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto