Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pinto, Neymar, Zidane och Valdés ersättare

Johanna Garås blogg

Det viktigaste först: Pinto är med i en musikvideo igen.

Den här gången är det Mowlihawk som gästas av Barcelonas andrekeeper i en hyllningssång till hemstaden Cádiz. Jag har inte varit där men blev faktiskt lite sugen på att åka dit.

***

Mer Barcelona.  

Det har varit nya turer kring Neymar de senaste dagarna. Barcelona verkar bombsäkra på att brassen förstärker laget (det sägs att det finns ett för-kontrakt) medan Real Madrid, enligt Cadena Ser, ska ha skickat två personer till Brasilien för att försöka värva honom. Själv säger Santosspelaren till Le Monde:

– Jag lämnar inte Santos före VM i Brasilien nästa år. VM är mitt huvudmål. 

Mundo Deportivo körde ändå stenhårt på att Neymar ska ha sagt till sina lagkamrater: ”Jag drar”.

Annons

 *** 

Ni får ta alla spekulationer med en nypa salt, man vet ju aldrig hur mycket sanning som ligger i nyheterna under Silly Season, men Barça ska nu ha bestämt sig för sin framtidsmålvakt. Det blir den 21-årige tysken Marc-Andre Ter Stegen, Borussia Mönchengladbach, som ersätter Victor Valdés.

Enligt Sport är stämningen spänd mellan den katalanske målvakten, klubben och lagkamraterna. Det tror jag dock inte en sekund på.

***

Ingen presskonferens idag i Real Madridlägret eftersom man vill ha lite lugn och ro. Ändå lyckades AS få in ett uttalande från Sergio Ramos på dagens framsida: ”Nu räcker det med kontroverser”

Mittbacken släppte frasen när han var och kollade på tennis:

– Kanske har stunden kommit då vi säger “nu räcker det med kontroverser”, från tränaren, från Iker, från Pepe… Nu måste vi få fram lagandan, fokusera och tänka på finalen. Det är det viktiga. Det är dags att lämna alla egoistiska tankar bakom sig.

Annons

Ramos var på tennis idag också, med Cristiano Ronaldo.

 ***

Marca skriker på sin framsida att ”Förändringen inleds med Zidane”.

Att Spaniens största tidning, som har starka band med klubben (läs Florentino Pérez), publicerar en sådan framsida betyder att det ligger något i det.

***

I helgen säkrar Barcelona med stor sannolikhet ligaguldet. Men Real Madrid kan krypa riktigt nära (eller ja, fem poäng) om man slår Espanyol i morgon kväll (fast eftersom José Mourinhos män spelade i veckan har man då spelat två matcher fler än Barça).

Här är tabellen:

Publicerad 2013-05-10 17:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto