Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hemma hos José

Johanna Garås blogg

Ibland träffar man personer som får en att vilja bli en bättre människa. José Morais är en sådan person.

Ett exempel: för två veckor sedan var jag och kameraman Johan Tarland i Madrid för att intervjua den förre Assyriskatränaren.

Eftersom Real Madrid är en väldigt stängd klubb – inga spelare eller tränare gör individuella intervjuer, bara presskonferenser – såg jag framför mig hur vi skulle få filma i en kvart i ett litet vitt rum utan fönster. Vårt önskemål var att få göra intervjun på Morais kontor eftersom den skulle handla om hans jobb som kartläggare av lagets motståndare.

– Nä, så gör vi inte i Real Madrid, var svaret jag fick från presskillen.

När jag framförde domen till Morais sa han:

– Men vi kanske kan filma på mitt kontor därhemma istället? Så åker ni med mig till jobbet efteråt, och så gör vi en del av intervjun där?

Annons

Så blev det. Vi bjöds till och med på “svensk” frukost och fick lära känna Morais svenska sambo Zandra och lilla Sofie. (Och så matade vi sköldpaddor i trädgårdsdammen, men det är jag ganska säker på blir bortklippt.)

 

När vi hade filmat klart intervjun på Valdebebas vid lunchtid så tackade vi för oss. Vi skulle åka till hotellet i några timmar för att sedan återvända och filma lite på eftermiddagsträningen. Då frågade Morais:

– Vill ni låna min bil?

Som sagt, en god människa. (Nej, vi lånade förstås inte bilen!)

***

José Morais enda krav för att ställa upp på intervjun var att inte behöva svara på frågor som rörde Mourinhos ansvarsområden, alltså bedöma lagets och spelarnas insatser.

Så jag fick fokusera på hans arbetsuppgifter i världens största klubb, på hans relation till den andre José och på deras gemensamma framtid…

Annons

Och självklart fixade Morais så att vi kunde filma på hans kontor på Valdebebas.

***

I kväll sänds en liten del av intervjun, i CMore i pausen av Espanyol-Real Madrid.

Det större reportaget “Mourinhos högra hand” sänds på fredag klockan 18.30 i TV4 Sport, som uppladdning inför cupfinalen mellan Real Madrid och Atlético Madrid.

 

 

Publicerad 2013-05-11 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto