Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var i Madrid firas det i kväll?

Johanna Garås blogg

14 år, 25 matcher.

Senast Atlético de Madrid besegrade Real Madrid var hösten 1999. Men i kväll ska Diego Simeones män göra ett nytt försök.

Bägge Madridtidningarna kör på gud/staty-tema på sina framsidor. Ska Realfansen få fira säsongens enda titel vid Cibeles (Ceres på svenska) eller Atletis supportrar segervråla i Neptunus sällskap?

 

– Om man ser till antalet titlar så skulle det vara ett fiasko, sade Sergio Ramos igår på frågan om vad en förlust i cupfinalen skulle betyda för säsongen i stort.

Real Madrids kapten mötte medierna på egen hand på Valdebebas. (Han duckade frågorna om Mou väl. (Mer snack här.)

För första gången sedan José Mourinho tog över klubben kom ingen tränare alls till presskonferensen. Ett bevis på respektlöshet, kan tyckas.

Annons

En utländsk journalist blev så arg att han fick ett utbrott, rev sönder programmet och kallade Mourinho idiot.

[youtubeplay id=”e67Tdtf66ko” size=”large”]

Jag antar att portugisen ger igen så mycket han kan nu och samlar kraft inför THE PRESSKONFERENS efter finalen.

Spelarna verkar dock peppade.

***

Atlético de Madrid körde öppen träning igår och till presskonferensen kom Diego Simeone i sällskap av både Falcao (som undvek att dissa eller hissa Monacoflytten) och Gabi.

 

”El Cholo” försökte förklara hur han tar sig an den uppförsbacke det innebär att möta Real Madrid, med tanke på den långa sviten utan seger.

– Många gånger drar jag paralleller med det som sker på gatan, i samhället, med människorna. Och i dagens värld har många det svårt. Förhoppningsvis kan vi ge dem hopp, visa att med engagemang, vilja, enighet och lagkänsla kan vi göra en bra match.

Annons

 

Simeone presenterade även sin väntade startelva: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi; Koke, Arda; Diego Costa och Falcao.

***

Real Madrid ska för övrigt inte ha varit jättenöjda med framsidan på det officiella cupprogrammet.

***

Over in Barcelona fortsätter Neymarföljetongen. Eller…de är i Brasilien nu och förhandlar, men ni fattar.

De flesta av intressenterna verkar överens. Kruxet sägs vara att pappa Neymar, som äger tio procent av spelarens rättigheter, har åsikter. Han vill vänta med försäljningen till efter Confederations Cup – för då blir det fler reals i hans ficka.

Angående ägarerättigheterna så ska 45 procent av Neymar tillhöra Santos, agentturen DIS 40 procent och ett företag som heter Tiesa sista fem.

Enligt brasilianska medier kommer dock övergången bli officiell 20 maj.

Annons

***

Och just det: klockan 18.30 i TV4 Sport ser du mitt möte med ”Mourinhos högra hand” José Morais som ju tränade Assyriska 2005.

Då hängde han med den här coola brillsnubben.

PS: Tung grafik inför cupfinalen – alla möten, lagens väg till finalen, jämförelse Cristiano-Falcao – hittas här.

Publicerad 2013-05-17 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto