Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fem dagar kvar!

Det har blivit dags för mig att sätta tänderna i den nya säsongen av La Liga, eller La Primera eller Primera División som den ju också heter i folkmun därnere i Espain.

Jag får erkänna att jag, på grund av jobb med EM och efterföljande semester, inte har följt Silly eller försäsongsmatcherna så jättenoga. Så under de närmsta dagarna/veckorna blir det till att plugga på ordentligt – tänk vilken tungt jobb jag har ändå…

Rent generellt så kan vi konstatera att den väntade flykten från Spanien har fortsatt. Och det tråkiga är ju att många av CL-utmanarna sålt sina tyngsta spelare till utländska klubbar, som Negredo, Navas, Soldado, Aspas, Falcao.

Glädjande nog stannade de unga spanjorerna Illaramendi och Isco innanför landets gränser (och Carvajal har kommit hem från Tyskland) men deras flytt till Real Madrid, samt Neymars till Barcelona, gör de två jättarna allt starkare och utmanarna svagare.

Nåväl. Jag älskar den där ligan och det där landet ändå och väljer att fokusera på det positiva.

Som att det ska bli spännande att se David Villa och Léo Baptistão i Atlético de Madrid, att följa den gamle Valenciabacken Miroslav Djukic som ny manager för ”Los Che” och se vad tränarbytet gör med Barcelonas spel.

Och hur ska det gå för La Real i Europa? Fjolårets poplag har blivit av med Illaramendi och tränaren Philippe Montanier men kvar finns många fina spelare som Antoine Griezmann (trots den blonderade frillan nedan), Carlos Vela och den framtida storbacken Iñigo Martínez (som tagits ut i den senaste landslagstruppen!)

Jag ser också mycket fram emot att se vad ”hemvändaren” Ernesto Valverde kan åstadkomma med Athletic Club, som havererade under fjolåret under Marcelo Bielsa.

Baskerna har tagit in/hem mittfältaren Beñat från Betis och anfallaren Kike Sola från Osasuna. Vi lär få se ett försvarsstarkare lag än i fjol, och mindre underhållande än första året under Bielsa, men jag har en känsla att det kommer gå bra för Lejonen i år.

Eftersom demoleringen av katedralen San Mamés påbörjades efter förra säsongen, och den nya arenan inte är färdigbyggd än, så får Athletic spela åtminstone sin första hemmamatch borta – på Anoeta i San Sebastián…

Här är ganska nya rörliga bilder från den nya arenan – som förhoppningsvis står färdig till mitten av september då Celta kommer på besök.

[youtubeplay id=”ZJXqRhBuAOA” size=”large”]

Här är premiäromgången på nytt:

Men innan dess är det landslagsuppehåll.

Spanien är på väg till Ecuador och även om Victor Valdés och Andrés Iniesta ser nöjda ut här nedan så tror jag nog att Barçaduon hade föredragit att koppla av hemma efter Asienturnén med klubblaget – inte flyga direkt till Sydamerika. Oh well, det är förstås inte särskilt synd om dem men det går ju att föreställa sig den praktjetlag de kommer tvingas leva med den närmsta veckan.

Avslutningsvis en bild på födelsedagsbarnet Mario Balotellis nya lekkamrat Super.

Publicerad 2013-08-12 kl 15:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons