Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Real Madrids sköna sommarskräll

Real Madrid har som bekant gjort två* stora sommarvärvningar i Isco (30 miljoner euro) och Illarramendi (38 miljoner euro).

Men den värvning som faktiskt har överraskat mest under försäsongen är den 21-årige brassen Casemiro, som lånades in redan i februari från Sao Paulo och som nu köpts loss för sex miljoner euro.

Mittfältaren ”är den perfekta mixen av Modric och Khedira” skrev någon häromdagen. Och lagkamraterna i Real Madrid ska visst redan jämföra brassen med forna storspelare som Mauro Silva och Donato. Han är fysiskt stark och tuff, bra på att fördela bollar, mogen i sitt spel, modig och stark i luften.

– Jag såg honom spela i Sao Paulos ungdomslag och det var som att se en vuxen spela mot barn. De var lika gamla men han delade ut några tunga tacklingar… Han ägde mittfältet. Han var imponerande rent fysiskt men dessutom hade han den brasilianska tekniken, säger Pierluigi Casiraghi, chefsscout för Inter, till Terra.es.

Som 10-åring kom Carlos Henrique Casemiro till Sao Paulos akademi och livet förändrades tvärt till det bättre.

– På träningsanläggningen hade jag en fast plats att sova på. Jag hade mitt rum, AC, tv, stereo och mat alla timmar om dygnet. Det var ett stort privilegium för mig, som var van vid att tvingas byta hus varje natt. Vi fick inte plats i vårt hem så vi gick ibland till min moster och ibland till mormor. Där var vi tvungna att få plats alla i samma rum och använda samma badrum, han han berättat i en brasiliansk tv-kanal enligt Terra.es.

Pappan fanns inte med i bilden och familjen hade det tufft.

– Min mamma var tvungen att jobba och lämnade mig och mina två syskon ensamma. Hon såg till så att maten var lagad och när jag kom hem från skolan fick jag värma den till alla. Jag var äldst och fick ta hand om mina syskon till hon kom hem på kvällen.

När Casemiro som 16-åring skrev sitt första proffskontrakt med Sao Paulo sa han till sin mamma, som hade problem med en handled, att hon inte behövde arbeta mer.

Han var tillsammans med Neymar och Lucas Moura en av stjärnorna i Brasiliens U20-lag som vann både det sydamerikanska mästerskapet och VM 2011. Framgången kanske steg honom åt huvudet, han ska i alla fall ha levt lite stökigt och inte riktigt presterat på fotbollsplanen. Sao Paulos president ville inte ha honom kvar och valde att låna ut honom till Real Madrid.

Under våren tränade Casemiro tränade mycket med A-laget under José Mourinho men spelade med B-laget Castilla. Det blev dock en La Liga-match, i april mot Betis, då han överraskande nog fick starta bredvid Modric och fullföljde hela matchen (3-1).

I somras valde alltså klubben att utnyttja utköpsklausulen för brassen och under försäsongen har han spelat i alla sju matcher och gjort två mål. Med Xabi Alonso och ”Xavi Alonsos ersättare” Illarramendi skadade är det inte omöjligt att brassen får starta i premiären mot Betis på söndag, även om Khedira lär gå före.

Vilken konkurrens det finns på Real Madrids mittfält! Ett mycket angenämt ”problem” för Carlo Ancelotti.

[youtubeplay id=”ud6OnelTRwM” size=”large”]

* Sorry Daniel Carvajal, du är också ganska stor men inte tillräckligt för att nämnas i den första meningen på det här inlägget.

Publicerad 2013-08-13 kl 20:32
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons