Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hurra för Betisfyndet Cedrick

Johanna Garås blogg

Smått och gott från gårdagen.

Jag blev väldigt förtjust i den snabbe Betisspelaren Cedrick Mabwati som skapade mycket oreda i Real Madrids försvar.

21-åringen, från Atlético de Madrids akademi, är en av Sevillalagets 13 (!) nya namn inför säsongen. Och han var inte dyr…

Cedrick hade nämligen inskrivet i sitt kontrakt med Numancia att han skulle få gå om en klubb från en högre division var intresserad. När Betis ringde löste han sig ut själv från kontraktet genom att betala sin utköpsklausul – på hela 1,20 euro!

(Uppdatering: Det visade sig att Betis faktiskt gav Numancia 25000 euro för Cedrick. Men ändå.)

Cedrick är aktiv på sociala medier, inte minst genom att lägga upp bilder.

Annons

När Betis hade försäsongstränat på Manchester Uniteds anläggning Carrington åkte några ”idolbilder” upp, samt en på bekantingen från Atléticotiden – David De Gea.

Trots en stark insats från Cedrick och Betis blev det en snöplig förlust på Bernabéu mot Real Madrid. Isco satte segermålet i den 86:e minuten.

– Det här är Bernabéu, de missar kanske en eller två gånger men inte en tredje. Vi har rott långt men lyckades inte nå ända fram till strandkanten, sa tränaren/romanförfattaren Pepe Mel.

– Vi kom hit för att vinna, vi ville äga bollen. Jag gillade allt med mitt lag förutom att vi bara gjorde ett mål. Mot Madrid räcker det inte. Men spelarna gjorde en jätteinsats, vi måste vara stolta.

För hemmalagets del så var det en rätt svajig insats med mängder av missade målchanser. Carlo Ancelotti var inte nöjd med försvarsspelet.

Annons

– Framför allt i den första halvleken saknade vi balans, vi jobbade inte tajt tillsammans. Det gav dem stora ytor mellan de två försvarslinjerna. Betis var bättre fysiskt, vi har påverkats av alla landslagsresor.

Det spanska landslaget kom hem från Ecuador i torsdags. I den landskampen spelade Vicente del Bosques givna förstaval i målet, Iker Casillas, en halvlek. I klubblaget får han dock fortsätta att sitta på bänken. Mot Betis fick nämligen Diego López starta.

– På grund av små detaljer valde jag Diego idag. Vi får se vad som sker i nästa match. Jag pratade med Iker. Han är mycket proffsig. Han vill spela och det är normalt och bra, sa Ancelotti.

***

Barcelona krossade ett pinsamt svagt Levante på Camp Nou igår.

Mundo Deportivo konstaterade att Tata Martinos lag “sprider rädsla”. Sugna såg de i alla fall ut. Och presspelet var ett helt annat jämfört med förra säsongen, högt och intensivt.

Annons

Xavi gav en förklaring i den mixade zonen efteråt:

– Förra året tränade vi lite taktiskt när Tito försvann. Då tappade vi automatiken.

 

***

Söndagens sista match, den mellan Sevilla-Atlético, var som väntat riktigt underhållande.

Diego Perotti bjöd på ett riktigt drömmål men det räckte inte. Lokalsporttidningen Estadio Deportivo tyckte i rubriken att 1-3 var ett “orättvist straff”.

”Tyngda av skadorna där bak och på grund av otur med avsluten åkte Sevilla på en tung förlust präglad av en ny skada, på Pareja, och dåligt uppförande som alltid av Diego Costa.”

Diego Costa ja. En spelare som Atletifansen älskar och som de flesta andra supportrar har svårt för.

Igår visade brassen på nytt varför det var så viktigt att han förlängde sitt kontrakt (till 2018). Två mål och en assist blev det.

Annons

***

Osasuna åkte på en jobbig förlust hemma mot Granada (1-2) men den matchen missade jag på grund av avsparkskrock.

***

Jag slaktade Sevillas tröjor häromdagen. Då hade jag inte sett de nya avbytarbåsen på Sánchez Pizjuán. Jag tror även att Betis har likadana. Nog för att klubbarna behöver dra in sponsorpengar men så här fult behöver det väl ändå inte vara?

***

Slutligen så är jag lite orolig för Carlo “Scary Eye” Ancelotti. Hoppas han blir frisk snart. Ser ju riktigt otäckt ut.

***

En grej till. I morgon spelar Real Sociedad första kvalmatchen till CL mot Lyon. Man är tillbaka i Europa och därför har klubben satt ihop en fin liten video.

[youtubeplay id=”3-g-sn1uhZA#at” size=”large”]

 

 

Publicerad 2013-08-19 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto