Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tungt för Valencia

Johanna Garås blogg

0-3 hemma mot Swansea…

Mungiporna pekar allt annat än uppåt i Valencia just nu.

Man inledde säsongen med en seger i ligan men sedan dess har det blivit fyra raka förluster.

Nye tränaren Miroslav Djukic lät lite uppgiven på gårdagens presskonferens men är inte i närheten att ge upp.

– Laget gick ut med målet att ta revansch men efter tio minuter fick vi en spelare utvisad, och när saker och ting inte går ens väg blir det mesta fel och svårt. Laget mår mycket dåligt. Vi klarar knappt av att slå tre passningar inom laget.

Djukic är inte rädd för att mista jobbet.

– Det enda jag är rädd för är bilden som vi sänder ut. Jag känner stor sorg för vi har mycket duktiga spelare och vi lyckas bara inte göra saker och ting rätt. Nu har laget varken en solid offensiv eller säker defensiv och det är tufft. Men jag känner mig kapabel att vända det här. Det finns ingen annan lösning än att fortsätta jobba och kämpa för ingen av oss har något magiskt trollspö att vifta med.

Annons

Delar av publiken på Mestalla vände sig mot spelarna medan Djukic ”kom undan”.

– Jag är den högst ansvarige för det här laget. Jag kan inte säga att jag är den gode och spelarna de onda. Jag förstås precis hur fansen känner för de kan inte vara nöjda med det vi presterar. Vi kan inte be dem om stöd eftersom vi inte har förtjänat det. Det vore pinsamt då vi inte har gett dem något.

– Jag förstår att de visslar ut oss och skriker åt oss. Spelarna vill såklart men pressen är enorm, det märks att det finns en blockering när spelare av sådan här kvalitet inte är kapabla att slå tre passningar inom laget. Situationen tynger dem. De vill vinna, jag har aldrig varit med om en spelare som inte vill vinna. Men ibland råder omständigheter som gör att saker och ting inte går som man vill. Alla spelarna vill, de vill göra allt bra för vi befinner oss i ett extremt jobbigt läge.

Annons

Jorå. Minst sagt.

Och på framsidan av dagens Superdeporte lyder rubriken: “SÖKES: EN VALVERDE

(Ernesto Valverde tog ju över Valencia i december förra säsongen då laget bara hade tagit fem segrar på 14 omgångar under Mauricio Pellegrino. Han lyfte laget från tionde till femte plats men flyttade i somras till Bilbao.)

På söndag kommer Sevilla på besök till Mestalla. Sevilla som slog Estoril borta igår med 2-1 (och som tränas av förre Valenciamanagern Unai Emery).

Om det blir en ny förlust så sitter Miroslav Djukic löst.

***

Här kan ni se alla höjdpunkter från gårdagens EL-matcher.

 

Den bästa bilden från igår var den här på Swanseaspanjorerna Cañas och Michu.

Här är förresten helgens omgång i La Liga:

Publicerad 2013-09-20 09:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto