Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppdatering samt filmtajm!

Johanna Garås blogg

Sorry för kass uppdatering av bloggen senaste veckan.

Det blev en hel del jobb i helgen, först Studio La LigaCmore i lördags kväll – vilket derby! – och sedan Fotbollskanalen Europa på söndagskvällen.

Jag rundade upp det hela med ett besök till SR igår för inspelning av den här podden om spansk klubbkultur

(Det är inte synd om mig, jag vet.)

Så vad har hänt sedan sist? En hel del.

• Atlético de Madrid hänger på Barcelona i toppen. Båda klubbarna gör sin bästa säsongsinledning någonsin med sju segrar av sju. Imponerande.

• Piqué och Arbeloa har twitterkrigat. Lovar inte gått inför landslagssamlingen.

• Rami är persona non grata i Valencia. Men det gick ju rätt okej ändå. Jonas blev räddare i nöden igen.

Annons

• Messi är skadad och borta i 2-3 veckor. Inte bra att han dras med de här lårproblemen i början av en lång säsong som avslutas med VM.

• Athletic får ta och skärpa sig om de ska vara med och slåss om Europaplatserna. Man kan i alla fall inte spela som igår borta mot Granada (2-0). Jag tycker nästan lite synd om Ernesto Valverde som bara har formsvaga Aritz Aduriz och Gaizka Toquero att välja på längst fram (noll mål) när Kike Sola är skadad. Det växer inte baskiska anfallare på träd så att säga. Läge att ge unge Guillermo chansen kanske? Det kan ju knappast bli sämre.

  

• I Real Madrid blåser krisens vindar, men det vet ni redan. Fem poäng efter ledarduon efter bara sju omgångar. Aj aj. Och tänk om inte domare Muñiz Fernández hade skänkt laget segern mot Elche i förra veckan…

Efter derbyt sammankallade kaptenerna till lagmöte för att lyfta humöret samt rensa luften. En sak som kom upp var Pepes utskällning av Benzema under derbyt – stackars Benzema som redan får skit från Bernabéu – och för det fick portugisen be om ursäkt inför gruppen.

Annons

På tisdagens presskonferensen inför Madrid-FCK ljög Sergio Ramos lite för att få fransmannen att må bättre.

– Det som sker i omklädningsrummet stannar där. Karim är en målgörare av rang och för mig är han världens bäste anfallare.

Jomenvisstkompis.

• Igår ryckte Fabio Capello ut till försvar av Carlo Ancelotti och klubben som han vann två ligatitlar med (1996 och 2007):

Ancelotti behöver bara lite tid för att sätta det nya systemet.

– Real Madrid är fortfarande mina favoriter att vinna Champions League. Inget annat lag har så bra spelare.

Capello är nämligen ny stående gäst i radioprogrammet Al Primer Toque, som sänds vid midnatt varje kväll.

Konkurrenten El Larguero ringer upp Jorge Valdano en gång i veckan för att höra hans åsikter om allt mellan himmel och jord (oftast om Real Madrid) och nu har Al Primer Toque sin tunga gubbe.

Annons

Jag hade bilden av Capello som rätt sur och dryg men han skrattade helt tiden och lät faktiskt lite smålullig.

Övriga åsikter från Rysslands förbundskapten?

Att det var dumt att sälja Özil. Att Bale behöver tid för att förbättra sin fysik. Att Benzema får överdrivet mycket kritik.

Capello har inte sett Atlético de Madrid så mycket tidigare men gillade insatsen i derbyt. De spelade som ett lag, koncentrerade, de kämpade för varandra och har förstås kvalitativa spelare, ansåg han.

Capello sa också att han gärna hade haft ”problemet” som Vicente del Bosque har med stor konkurrens bland anfallarna i det spanska landslaget nu när även Diego Costa är valbar.

Slutligen så anser italienaren att målvaktssituationen i Real Madrid är problematisk. Skönt med två världsmålvakter men att byta målvakt i ligan och Champions League är inte lika smidigt som att byta mittfältare.

Annons

  

Nu ska jag snart springa iväg och titta på Champions League. Tror faktiskt att Arsenal-Napoli lockar mest även om jag förstås kommer hålla ett öga på de spanska lagen.

För Barcelonas del så inleds Livet utan Messi. Det lär bli Cesc Fàbregas som får flytta upp och ta argentinarens plats. Frågan är väl om det blir Pedro eller Alexis som startar längst fram till höger.

I Atléticos fall är Diego Costa avstängd även den här CL-matchen, borta mot Porto. Även Mario Suárez är borta skadad. 

Apropå Atlético så har klubben skapat ett gäng bra reklamfilmer under åren, oftast släppta inför säsongsstarten. Jag tog upp en av dem i söndagens program: den här (som kom för 6-7 år sedan, då klubben inte hade vunnit någon titel sedan 1996):

[youtubeplay id=”8CWQEcs5R7g” size=”large”]

– Pappa varför hejar vi på Atleti?

Annons

*tystnad*

”Det är svårt att förklara. Men det är något väldigt väldigt stort.”

***

Den här är också rolig, tycker jag. Den kom även den före 2010.

En son går till sin pappas grav för att förklara att han inte pallar att hålla på Atlético mer, att han inte tänker föra supporterskapet vidare till sin son…

[youtubeplay id=”fwmmPo0e_gU” size=”large”]

 

Och slutligen den här, inför säsongen 2010-2011 då Atlético några månader tidigare hade vunnit Europa League.

Psykologen förklarar hur jobbigt folk tycker att det är att återvända till jobbet efter sommaren, han pratar om det depressiva post-semester-syndromet. Men nu har man har märkt att rätt många patienter paradoxalt vill tillbak till jobbet…

”För vissa kommer det vara enklare att komma tillbaka till skolan.”

 

Annons
Publicerad 2013-10-01 19:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto