Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Messi talar ut

***
Den argentinska tidningen Olé har fått en exklusiv intervju med Lionel Messi angående skadeläget och allt snack som varit kring den senaste lårskadan.

(Här kan ni läsa mer om Messis återhämtningsplan.)

Olé: Du är ledsen – på grund av ilska eller oro?

– Jag är ledsen eftersom jag inte väntade mig det. Och också av ilska för att den här skadan kommer direkt efter den andra. Men inte oroad, det menar jag. Den här skadan skedde för att det var tvunget att ske. Det ligger inget konstigt bakom den och inget att grotta ner sig i… En spark, en dålig rörelse och jag skadade mig.

Olé: Hade du kunnat göra något annorlunda, spela färre matcher – färre vänskapsmatcher för Barcelona och dina andra åtaganden (jippomatcher), vilat mer –

– Nej nej. Det är inte bra att skada sig men det hade inte förändrat någonting. Den här skadan skedde för att det var tvunget att ske. Jag är inte den ende som spelar många matcher på en säsong… Alla i La Liga gör det. Och det andra, det är bara grejer det snackas om… Matcherna under semestern är bara skoj och utan press. Vi samlas och spelar, och bidrar med hjälp till något socialt tema. Dem njuter jag av.

Olé: Ändrar den här skadan din träningsplan inför VM?

– Nej, nej, det sker inget nytt bara för att jag skadade mig. Jag kommer fortsätta med samma plan som vi förberedde i början av säsongen. Det finns ingen anledning att ändra.

Olé: Din skada gjorde det börjades leta efter en orsak till att det hände igen. Är det sant att Barcelona ändrade din kost och fysioterapeut? Att Juanjo Brau inte längre följer dig överallt?

(Läs en separat text här.)

– Det där är saker som sägs utan vetskap. Det stämmer inte. Kosten är oförändrad. Man har hittat på en massa grejer… Jag gör samma saker som alltid. Jag inledde säsongen i min idealvikt för att må bra till slutet av säsongen. Inga förändringar eftersom det har funkat bra tidigare år.

Olé: Och fysterapeuten? Han var din ständiga skugga.

– För att förtydliga för alla: Juanjo är fortfarande Barcelonas fysterapeut men med större ansvar eftersom de gjort honom till chef. Det gör att han växer som person. Och jag tänker inte säga till honom att tacka nej, eller stå i vägen.

Olé: Funderade du aldrig på att göra en grundläggande koll för att se varför du haft så mycket muskelproblem sedan i april?

– Nej. Det snackas mycket men min skada var en olyckshändelse.

Olé: Men nu förstår du att ibland finns det matcher då du inte måste spela 90 minuter? Är du självkritisk?

– Så länge som jag mår bra så kommer jag spela det som behövs. Jag tänker inte sätta upp gränser. Jag vet att när tränaren vill ta av mig så gör han det, inga problem. Man ska inte leta efter problem när det inte finns några. Allt som sagts om det är påhitt…

Olé: Kommer du återhämta dig i Argentina?

– Sanningen är att jag inte vet om jag kommer åka men vi kollar på det. Planen är att spela igen när kroppen talar om för mig att jag mår bra.

***

UPPDATERING MÅNDAG: Idag fokuserar båda Barcelonatidningarna på intervjun.

 

Publicerad 2013-11-17 kl 17:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons