Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Derbydags x 2

Johanna Garås blogg

La Liga 2014 inleds med två derbyn i omgång 18.

I morgon Valencia-Levante och på söndag Real Sociedad-Athletic.

 

På Mestalla gör Juan Antonio Pizzi debut som Valenciatränare. Det blir spännande att se om han lyckas lyfta laget som har haft en minst sagt knackig höst.

Det kommer behövas med tanke på att Los Che brukar ha svårt för Los Granotes. Valencia har inte slagit Levante på de fyra senaste hemmamötena i ligan. Alla fyra har slutat oavgjort.

Senast (2-2) bjöds vi dock på ett mycket vackert mål.

[youtubeplay id=”fPgksm8YKBs” size=”large”]

 

Valencia och Levante har inför lördagens derby samma poäng (20) och ligger på elfte respektive tolfte plats. Och bägge lagen behöver en seger. Inför jullovet förlorade Valencia mot Atlético och Real Madrid medan Levante har förlorat fem av sina sex senaste matcher.

Annons

 

Det lär bli kaos på något sätt eftersom backslickens mästare César Muñiz Fernández dömer. Han har den här säsongen delat ut 50 varningar (varav fyra har lett till rött kort) på sju ligamatcher.

Bara sju matcher? Ja, han blev ju i oktober avstängd i sex omgångar efter Elche-Real Madrid och får inte döma Elche, Real Madrid eller Barcelona under resten av säsongen vilken är hans sista. Han kommer ej vara saknad.

***

Själv är jag sjukt peppad inför baskderbyt på söndag kväll.

Eftersom Fotbollskanalen Europa inte sätter igång förrän nästa helg så kan jag vara med i CMores inramning av matchen. Vi sätter igång 19.45 i CMore Sport.

I paus får ni se ett av reportagen vi gjorde i Spanien veckan före höstens el clásico, om det vilda debattprogrammet Punto Pelota.

Publicerad 2014-01-03 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto