Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Krigsförklaring av Valencias president

Lite i skymundan av Barcelonacirkusen hände det grejer i Valencia igår kväll.

Presidenten Amadeo Salvo hade nämligen samlat aktieägare och medlemmar till ett möte på Mestalla för att informera om alla turer kring försäljningen av klubben, trots att Bankia, regionalregeringen och stiftelsen försökt stoppa honom.

”Salvo mot alla” 

 

Siffrorna om hur många som dök upp varierar mellan 5000 och 8000 personer. Stämningen har beskrivits som en rockkonsert där Salvo eldade upp massorna genom sitt 50 minuter långa tal från hjärtat.

Presidenten gick igenom händelseförloppet så som han och klubben uppfattat det, och uttryckte ilska och frustration över att inte ha fått tillräckligt med insyn eller makt i processen. Hans kandidat Peter Lim är inte längre en del av processen.

(HÄR kan ni läsa mer ingående om bakgrunden och vad som sades igår.)

– Bankia kan sälja skulden, inga problem, men de äger inte aktierna, dem kan de inte sälja. Om ni (till Bankia) vill sälja Valencia så måste ni antingen gå till domstol och kräva återbetalning av lånet eller så får ni inleda en process som vi är överens om. Det är vi som styr här nu, domderade Salvo som ord-rustade till krig.

Här är det skönaste citatet:

– Ni kan inte köpa en klubb genom våld. Ni kan inte köpa 95 år av känslor och historia som om det vore ett chorizoföretag.

Fler Salvocitat:

– Gentlemän på Bankia, sluta, snälla sluta sprida skit om Valencia!

– Bankia förgiftar den här klubben. De försöker misskreditera den här presidenten. Den här klubben är sedd som en stor klubb på fem kontinenter.

– Jag lovar er att fortsätta kämpa. Tala åtminstone om för oss vilka investerarna är, vi kommer vara diskreta men vi måste få veta!

 

På tisdag har stiftelsen (Fundació VCF) planerat en omröstning kring försäljningen av klubben. Det är alltså stiftelsen som är majoritstaktieägare och regionalregeringen Generalitat Valenciana (som är garant för en del av stiftelsens lån) som har flest röster.

Stiftelsen var inte med på stormötet igår. Och utan stiftelsens stöd är Salvos sammankomst värdelös, som @mulu83 förklarar nedan:

”The club itself is not an important part of the sale process. It has no mandate, besides one vote in the Fundacion. It is the Fundacion who will decide whether to go along with Bankias process, not Valencia CF’s, not Salvo’s. Fundación is controlled by a council with around 20-30 members representing different parts of the Valencian society. Who they are does not really matter. What matters is who they represent and that 15 of them (the majority) represent Generalitat Valenciana.”

Fortsättning följer.

Publicerad 2014-01-25 kl 12:21
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER