Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Casillasrekord och pappa Neymar

Johanna Garås blogg

“Casillas – rekordmannen”

 

Nu har Iker Casillas blivit historisk igen.

I och med cupkvartsegern mot Espanyol (1-0), där målvakten höll nollan, har det nu gått 682 minuter sedan han senast släppte in ett mål.

Real Madrid har fortfarande inte släppt in något mål under 2014, på åtta matcher i cupen och ligan.

Jesé gjorde målet igår men framspelningen från Xabi Alonso var ju det allra finaste.

 

***

I kväll avgörs vilket lag som Real Madrid får möta i cupsemin nästa vecka: Athletic Club eller Atlético de Madrid. Det står 1-0 till Madridlaget inför mötet i Bilbao.

Barcelona är mer eller mindre semifinalklara efter 4-1 borta mot Levante men returen måste förstås avklaras i kväll.

Annons

Huruvida Racing-Real Sociedad blir av i morgon återstår att se. Spelarna i Racing har meddelat att de inte tänker spela om inte presidenten och styrelsen avgår.

Läs mer HÄR och HÄR.

***

Igår gick världens näst bäste förhandlare (ingen klår ettan Mino Raiola) ut och försvarade sig i Brasilien.

Neymar Da Silva, alltså spelaren pappa, höll presskonferens och var med i ESPN.

[youtubeplay id=”v-KGjbdBj2g#t” size=”large”]

 

Jag kan inte portugisiska utan har fått lita på att spanska Mundo Deportivo översatt korrekt.

Neymar Sr ska ha varit den som bad Barcelona gå ut med utgifterna kring kontraktet och övergången för att hans son ska kunna spela VM i fred.

Han påpekade bland annat att Neymar enbart ville flytta till Barcelona, att Barça inte förbetalade 40 miljoner euro 2011 och att det var han som bad Santos om att sonen skulle få lämna klubben ett år före kontraktet gick ut på grund av rädsla att sonen skulle pekas ut som “skurken i Confederations Cup”.

Annons

– I juni 2013 hade Brasilien valt ut sin hjälte och skurk. Jag visste att om Brasilien skulle förlora, då det var massor av demonstrationer, skulle Neymar bli skurken. Därför träffade jag Odillo (dåvarande vicepresident i Santos) och Luis Alvaro (president) och bad dem låta Neymar få lämna. Jag ville inte tvinga fram något. Jag ville bara att min son skulle kunna spela Confederations Cup med framtiden klar. Jag gjorde det för att han skulle kunna spela turneringen i lugn och ro, fri från spekulationer.

Pappa Neymar är kristisk mot att Santos har beklagat sig över att “bara” ha fått 17 miljoner euro vid övergången.

– De fick in mycket pengar och behövde inte betala någonting för honom.

Neymar Da Silva sa också att han är övertygad om att han skulle ha kunnat få mer än 120 miljoner euro av en annan klubb.

Annons

Pappan förklarade även att han 2011 hade kommit överens med Barça om att om Neymar inte skrev på för Barcelona 2014 så skulle han tvingas betala en bot på 40 miljoner euro. Barcelona betalade då tio miljoner till hans företag N&N men det var absolut inte något för-kontrakt (som är förbjudet enligt FIFA). Om Neymar hade ändrat sig och vägrat flytta till Katalonien så hade N&N tvingats betala tillbaka den summan.

Ett litet lån alltså.

***

Slutligen så har nu även jag och bloggen drabbats att det spanska ligaförbundets inkompetens.

Jag hade bokat resa och hotell till Madrid för att se Rayo-Málaga fredagen den 7 februari. Nu kom beskedet att matchen flyttats till lördagen, två timmar efter att mitt plan lyft mot Stockholm.

LDGHFLADBFLDHFLK<BDLFKN<SDL.

Publicerad 2014-01-29 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto