POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Lite Iago Falque, lite Guti

Här är omgång 24 i La Liga.

Den tjuvstartade igår med Elche-Osasuna som slutade 0-0.

 

Helgens intressantaste aspekt blir att se om/hur Atlético Madrid kan resa sig efter tre raka förluster (Real Madrid, Almería, Real Madrid) i dagens möte med Valladolid.

Det är ju bara några dagar kvar till CL-matchen på San Siro mot Milan.

David Villa och Thibaut Courtois är tillbaka efter sina skador. Även Diego Costa återvänder till truppen efter avstängningen mot Real i veckan.

Det bör förstås bli en hemmaseger på Vicente Calderón. Daniel Larssons Valladolid ligger ju under nedflyttningsstrecket trots att laget faktiskt inte har förlorat på sina tre sista matcher (en seger, två oavgjorda).

***

Senare i kväll tar Barcelona emot Rayo Vallecano. Neymar är tillbaka i truppen efter skadefrånvaron medan Xavi vilar inför den tuffa CL-bataljen mot Manchester City på tisdag.

Det är en match som Barcelona bör vinna ganska lätt, även om Rayo hade störst målskillnad på Vallecas om ni minns.

El País har inför mötet på Camp Nou intervjuat spelaren som förra helgens snyggaste mål, Rayo Vallecanos Iago Falque. 

Han gjorde ju ett mål till mot Málaga, 24-åringen som tillhör Tottenham, och de var hans första fullträffar för Rayo.

– En lättnad. Jag ville visa upp mig, öppna mitt målkonto, och jag tror att jag är i min bästa form. Jag känner att jag har något att tillföra. Med Paco (Jémez, Rayos tränare) har jag tagit ett steg framåt, och det behövde jag.

Falque kom som tioåring till Barcelonas akademi och spelade ihop med spelare som Busquets, Montoya och Dos Santos.

– Där lärde jag mig att vara disciplinerad, att alltid vilja vinna. Det krävs mycket av en från en tidig ålder.

Som 18-åring flyttade Falque till Juventus Primaveralag. Dt blev dock inget A-lagsspel utan han lånades ut till Bari och Villarreal B innan han såldes till Tottenham 2011.

Spanjoren har inte övertygat tränarna i Tottenham utan lånats ut till Southampton och Almería. Han var given från start i Almería under den sista halvan av fjolårssäsongen då laget lyckades kvala sig upp från Segundan till La Liga.

Nu har Falque alltså hunnit bli 24 år utan att riktigt ha slagit igenom.

– Jag vill tro att det alltid har funnits starkare spelare som gått före mig, jag grubblar inte mer över det. Om tränaren ser att du kan hjälpa laget att vinna så kommer han spela dig, om inte…

– När jag har fått kontinuitet och förtroende, som i Segundan, så tycker jag att jag har gjort det bra.

Osasunas nuvarande tränare Javi Gracia, som hade Falque i Villarreal B och Almería, säger följande:

– Det är en kille som alltid har haft mycket stora krav på sig själv. Den där lusten att bevisa för de stora lagen att de har satsat rätt genom att välja honom har kanske orsakat viss oro ibland. I sin avsikt att behaga andra så har njutningen försvunnit. När han har varit lugn och kunnat njuta av att spela så har det gått som bäst.

Falque ångrar dock inte sina beslut.

– Jag hade kanske kunnat ångra mig om jag inte hade kunnat leva på det här. Men låt oss se, jag är 24 år, jag spelar i La Liga, jag har spelat på stora arenor, jag har delat omklädningsrum med stora spelare. Det du bär med dig i slutändan är upplevelserna. Och jag har upplevt mycket. Och tänk vad många jag har framför mig.

***

Slutligen så var det lite för länge sedan vi kollade till Guti.

Han verkar ha haft det bra igår kväll med sin Romina i alla fall.

Idag har dessutom hans son Aitor gjort mål MOT Real Madrids 11-åringar, det vill säga för laget som han själv är assisterande tränare för.

 

”Idag åker jag hem supernöjd efter mitt lags seger och efter målet som min son @tuchito2013 gjorde. Grattis son du är otroligt.”

 

 

Publicerad 2014-02-15 kl 13:32
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto