Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I fablernas värld

Johanna Garås blogg

Klockan 20 i kväll möter Real Madrid Málaga på bortaplan.

Förra helgen sade Ángel Di María att han föredrar att inte spela mot Málaga för att inte riskera att dra på sig en varning och därmed missa el clásico nästa helg pga avstängning.

Carlo Ancelotti verkar inte ha uppskattat argentinarens kommentar. Såhär sa Madridtränaren på gårdagens presskonferens.

– Det finns ingen match som är viktigare än någon annan. Den viktigaste just nu är den i morgon. I morgon kommer jag att ställa upp med det bästa laget. Om han (Di María)  får en varning så får någon annan spela mot Barcelona.

Ancelotti påpekade att Real Madrid har avgörandet i egna händer och sa att alla är medvetna om att ligan kan komma att avgöras i den allra sista omgången. Att det gäller att vara smarta och inte koppla av en sekund.

Annons

Och så berättade han fabeln om Lejonet och Gasellen:

– När lejonet vaknar tänker det på att springa för det måste äta och om det inte springer så kommer det inte kunna äta upp gasellen.

– Gasellen tänker också att att springa när han vaknar, för om den inte gör det så kommer lejonet att äta upp den. Det spelar ingen roll om du är lejon eller gasell, det enda du måste tänka på när du vaknar är att du måste springa.

Sergio Ramos är passande nog avstängd i kvällens match. Varane lär ersätta honom.

Arbeloas knäskada har ju visat sig vara allvarligare än väntat och han missar minst åtta veckor. Nacho har testat som högerback på träningarna i veckan.

Eftersom Di María har varit lysande i sin ”nya” roll till vänster på innermittfältet så tror jag inte att Ancelotti, vad han än sa på presskonferensen, vågar riskera att ”Spaghettin” drar på sig en varning. Jag gissar att vi istället får se Isco från start på sin gamla hemmaplan.

Annons

För Málagas del är allt annat än en förlust en seger. Bernd Schuster (som ju vann ligan med Real Madrid 2007-08) är väldigt illa omtyckt av fansen och det lär vi få höra på La Rosaleda om hemmalaget hamnar i underläge.

***

Klockan 18 spelar Rayo Vallecano en sjupoängsmatch hemma på Vallecas.

Bottenkonkurrenten Almería kommer på besök och det är nu Madridlaget måste ta tre poäng om man inte ska åka ur La Liga.

Just den här viktiga matchen har klubben valt att rama in med en anti-rasism-kampanj. Spelarna har spelat in en video där de säger “Jag älskar Rayo, jag hatar rasism”.

[youtubeplay id=”jbYef-C_RGo” size=”large”]

***

Kvällens sena match spelas mellan Atlético de Madrid och Espanyol.

Katalanerna vann oväntat hemmamatchen i oktober med 1-0 efter ett självmål av Courtois.

Annons

Jag tror dock att det blir en bekväm seger för Diego Simeones lag, trots att han kommer rotera lite.

På Vicente Calderón har Atleti inte förlorat någon av sina 14 ligamatcher. Men har “bara” fått oavgjort i tre och har en målskillnad på 43-9.

Espanyol, som ligger nia, har dessutom ett svagt bortafacit: bara 13 poäng av 39 möjliga.

För att använda Signore Ancelottis fabel från ovan så tror jag har lejonet inte kommer behöva springa så särskilt mycket för att göra slut på gasellen i kväll.

***

Hoppas att vi ses i CMore Sport från klockan 19:45.

Publicerad 2014-03-15 12:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto