Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barça under press

Johanna Garås blogg

Då var det dags.

Klockan 21:00 är det avspark för El Clásico på Santiago Bernabéu och om ni är sugna på förhandssnack och reportage så ser ni det i CMore Sport från 20:15. (Det ska gå att köpa matchen som PPV för 99 kr om abonnemang saknas.)

Utgångsläget är följande:

1. Real Madrid 70 poäng

2. Atlético Madrid 67 poäng

3. Barcelona 66 poäng

Barcelona måste vinna för att inte bli avhängda i guldstriden. Sju poäng blir för mycket att ta in på nio omgångar. Speciellt eftersom man fortfarande har kvar att möta Atlético de Madrid i den sista omgången.

Om katalanerna vinner på Bernabéu skiljer det dock bara en poäng och man har fördel vad gäller inbördes möten mot Real Madrid. Det första slutade ju 2-1 på Camp Nou.

Annons

För Real Madrids del är oavgjort inte någon katastrof. Man håller i så fall Barcelona på fyra poängs avstånd och behåller förstaplatsen, hur det än går för Atlético borta mot Betis.

Vad kommer vi få se för matchbild, tro? En där Barcelona tar kontrollen över bollen och kan styra tempot? Eller en där Real Madrid stressar fram misstag hos motståndarna, vinner mittfältet och skapar oreda med ”BBC” längst fram?

De första 10-15 minuterna blir oerhört viktiga och kommer ge oss svaren.

Real Madrid är favoriter. Carlo Ancelottis lag har sett oerhört stabila ut länge nu (31 raka utan förlust!) och har hemmaplan. Di María har haft feber, Benzema ont i låret och Ronaldo i vaden men alla ska vara fit for fight.

Barcelonas försvarsspel är definitivt inte lika stabilt men vi vet alla på vilken nivå mittfältarna och anfallarna kan prestera på – och att Messi kan göra en massa mål även om laget inte skulle få spelet att stämma.

Annons

Madrids startelva till skillnad från det senaste mötet given (minns ni testet med Sergio Ramos som defensiv mittfältare på Camp Nou!) medan det finns frågetecken vad gäller Barcelonas anfallstrio. Ryktena säger dock att det blir Neymar, Cesc och Messi.

Optimismen i Barcelona är relativt stor. Se bara på Mundo Deportivos framsida idag:

”Nu tar vi ligan”

Sport kräver stordåd av sitt lag.

”Visa att ni är bäst!”

Marca lägger över pressen på Barcelona:

”Barça riskerar knockout”

Det enda trista med matchen för förhand är att småskadade Carles Puyol inte ens reste med till Madrid. Det var ju antagligen den sista möjligheten att få se honom i de här sammanhangen..

Fotbollskanalen Europa ser ni klockan 23:10 i TV4.

Om tekniken fungerar så är jag med er i rutan via Skype från New York.

***

Slutligen en bild att tycka om:

Annons

Publicerad 2014-03-23 01:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto